У Гостомелі переобиратимуть мера й депутатів

0

Вибори до Гостомльської об’єднаної громади можуть відбутися в грудні 2017-го року. Про це стало відомо з джерел “Громади Приірпіння” у Київсьій облдержадміністрації.

Губернатор Київщини Олександр Горган звернувся до ЦВК з листом, в якому просить призначити вибори в Гостомелі.

“Наша робоча група звернулася до ОДА з проханням розглянути можливість проведення виборів депутатів та голови в Гостомельській об’єднаній громаді. Про це був складений лист і за підписом Горгана відправлений до ЦВК”, – розповідає голова робочої групи з питань об’єднання громад забудовник, який будує в Гостомелі, Василь Думен.

“Вибори будуть при наявності коштів у державному бюджеті у грудні. Інших підстав відмовляти у них нема. Усі недоліки ми усунули”, – додає Думен.

Голова робочої групи також пояснив, що до зміни меж районів, Гостомельська об’єднана громада буде лишатися умовно прив’язаною до Ірпеня, хоча в бюджет міста кошти вже не передаватиме.

Голова КВУ Олексій Кошель пояснив, що швидше за все депутати, які закріплені за Гостомелем в Ірпінській раді, будуть добувати свій термін. Оскільки вони не обрані в мажоритарному окрузі, а пройшли за партійними списками.

Нагадаємо, до Гостомельської об’єднаної громади увійшли села Озера, Мощун та Горенка.

Коцюбинська селищна голова Ольга Матюшина подала звернення до Верховної Ради, щоб Коцюбинське отримало статус самостійного міста. В цей же час Ірпінська міська рада планує приєднати 17 сусідніх громади.

Ворзельська рада проголосувала за приєднання до міста Буча всупереч волі громади, яка подала до суду і оскаржує рішення ради. Зараз справа про приєднання до Бучі знаходиться у Вищому спеціалізованому суді. У зв’язку з цим, за інформацією джерел у КОДА, вибори в Бучанській об’єднаній громаді неможливі.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539