Нападника на голову Коцюбинської ТВК залишили в СІЗО до 8 грудня

0

Прокуратура подала до суду клопотання про подовження утримання під вартою Максима Корнієнка.

Саме він напав на Голову ТВК Людмилу Демченко, на яку громада поклала обов’язок визначати результати народного волевиявлення. На місці нападу його затримали мешканці селища. Корнієнко зізнався, що за побиття йому заплатили 1 000 грн. Замовників досі не виказав.

Строк утримання нападника в СІЗО спливає 9 жовтня.

Адвокатеса Корнієнка Олена Коркушко поцікавилася преед засіданням, чи є в її клієнта теплі речі. Корнієнко відповів ствердно.

Справу слухає заступниця голови Печерського районного суду Ірина Литвинова.

“На початку засідання адвокат Корнієнка клопотала, щоб суддя заборонила мені зйомку. Це не вперше. Але суддя клопотання не задовольнила”, – розповідає журналіст “Громади Приірпіння” Сергій Огородник.

Представляє обвинувачення – представник прокуратури Сергій Неділько. Він попросив подовжити строк утримання під вартою, оскліьки слідство ще не завершене, а на волі, на думку правоохоронців, Корнієнко може впливати на свідків й взагалі втекти.

Корнієнко виступив проти клопотання й наголосив, що нібито то побиття Демченко не був в Коцюбинському:

“Повністю розкаююся, осознаю свою провину. Можу пообіцяти більше такого не робити”, – каже нападник, який був з-поміж тітушок в Ірпені, що захищали паркан забудовника – політика від “Нових облич”.

Результат пошуку зображень за запитом "Демченко Людмила побиття"

Нагадаємо, що селищна голова Ольга Матюшина і член ТВК Леся Єльникова впізнали в Корнієнкові нападника, який, їхіх слів, бив Єльникову і напав на Матюшину під будинком селищної голови.

Результат пошуку зображень за запитом "Леся єльникова побиття"

Адвокатеса Коркушко просить замінити утриманння в СІЗО на цілодобовий домашній арешт, щоб Корнієнко перебував під наглідом в батьків. І наголосила, що в Корнієнка позитивні характеристики. Нагадаємо, що він вже був засуджений за крадіжку в супермаркеті.

На засідання прйишли мешканці Коцюбинського і депутати, зокрема тголова комісії з питань ЖКГ Олександра Куцан та голова депутатської групи “Приватний сектор” Олена Сокотюк. Про час та місце засідання стало відомо менше, ніж за годину.

“Мені надзвичайно прикро, що наших депутатів від Нових облич не хвилюють суди ані щодо каналізації по вул. Бакала, ані щодо стратегічного майна громади – котелень – і “Мастер-Енерго”, ані безпека мешканців селища. Єдині заходи, де я бачу їхню активність – це підтримка мера Ірпеня або його заступників. Шановні, в селищі б’ють жінок, ваші депутати саботують засідання регламентної комісії, де мають доповідати про криміногенну ситуацію правоохоронці, а ви ходите танцювати під прокуратуру з мером і замами. Мені дуже прикро, що з-поміж депутатів з “Нових облич” за весь цей час не знайшлося нікого, хто б прийшов на суд щодо побиття літньої жінки. Її били за 1000 гривень. Всі розуміють, кому це треба було і з ким пов’язаний нападник. Для нас ця справа – це справа честі”, – наголошує голова депутатської групи “Приватний сектор” Сокотюк.

Суддя Литвинова повернулася з нарадчої кімнати близько 16:30години. Суддя подовжила утримання в СІЗО до 8 грудня. Розмір застави залишився незмінний – 128 тис. грн.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539