Буча: Після арешту на Гамалія громада демонтувала паркан

1

Незаконно встановлений паркан у Бучі на Гамалія, 45, розібрали. Це сталося після ухвали Ірпінського суду про арешт цієї земельної ділянки, яким було заборонено будь-яку діяльність на ній, ведення будівельних робіт та вирубку дерев.

Мешканці Бучі запросили усіх небайдужих взяти участь у демонтажі огорожі навколо лісу.

На заклик відгукнулися представники громади Гостомеля, Ірпеня, Коцюбинського.

Орендарі земельної ділянки, які позначили 42 живі сосни під вирубку, викликали поліцію й назвали дії громади незаконними. Проте, поліція, приїхавши на місце, виступила на боці громади, вручивши представникам орендаря ухвалу суду про арешт ділянки.

Паркан впав за лічені хвилини, після чого люди його розділили на секції та склали подалі від проїзду.

Коли паркан прибрали, з’ясувалося, що всі живі дерева, які знаходилися за ним, були помічені під зріз.

Знесенням дерев займався безпосередньо Максим Проворов, який активно захищав представників орендаря.

З сусідніх будинків дорослі поприходили з дітьми, яким вже ніде гратися через паркани й будинки.

До акції громадського спротиву приєднався депутат Київської обласної ради від партії “Свобода” Ігор Домбровський.

Бучанка Ірина Литвиненко, яка активно захищає ліс від вирубки, напекла учасникам акції смаколиків і після акції пригостила присутніх, в тому числі ц поліцію, яка цього дня була з народом.

“Дана акція показала, що наша громада розуміє, що вона є господарем на своїй землі, а не ті “слуги”, які тимчасово перебувають в адміністративних кабінетах Бучанської ради. Одну частину роботи ми зробили, ми домоглися аби правоохоронні органи вжили всіх заходів та через суд наклали арешт на земельну ділянку. Також відкрите кримінальне провадження стосовно незаконного оформлення Бучанської владою після Постанови ВСУ земельної ділянки на фізичну особу”, – розповідає бучанець Віктор Бархоленко.

“Проте, це ще не вся робота з захисту лісу, яку нам треба зробити. Ми будемо акцентувати увагу прокуратури на необхідності накладання арешту та витребування всіх земельних ділянок, вкритих лісом, оформлених бучанською владою на фізичних та юридичних осіб але ще не забудованих”, – додає Бархоленко.

 

1 Comment

  1. Ludmila Chelud 10 Жовтня 2017 at 11:29

    Скiльки можна давати вирубати лic під забудову федоруцьких багатоповерхівок!І ви звернули увагу що вже вирубили частину лісу коло заправки UPG по варшавці!Це буде черговий квартал багатопорверхівок!І щось не чутно щоб дійсно хтось сів за ці вирубки!І взагалі давайте обєднуватись і закриємо цю заправку.яка не має права на існування.тим паче що вже давно існуваля близько заправка SHELL!Цей ненажера Федорук зовсім знахабнів!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539