Калєтнік хоче повернути собі 14 га “Бучанського межигір’я”

0

18 жовтня в Ірпінському суді мали переглядати рішення Ірпінського суду від 17 жовтня 2014 року. Мова йде про 14 га землі лісу в Бучі, переданого у власність діду екс-віцеспікера комуніста Ігоря Калєніка, яку повернули в державну власність як незаконно виділену. З відповідною заявою до суду звернулася мати Калєтніка Галина Калєтнік.

Засідання перенесли, оскільки суддя Наталія Карабаза була в нарадчій кімнаті по іншій справі. Окрім цього, наступне засідання було заплановане вже через десять хвилин після розгляду справи Калєтніка.

На засідання з’явилися представники Галини Калєтнік та юрист Бучанської ради Тарас Шаправський. Вони принесли, за їхніми словами, нововиявлені матеріали, які були нібито знайдені під час ремонту в Бучанській раді в приміщеннях, “якими давно не користувалися”.

Громада Бучі та Приірпіння прийшла підтримати законне рішення Ірпінського суду 2014 року.

Представник прокурори Київської області Іван Дутчин повідомив, що про розгляд справи дізнався випадково напередодні засідання, моніторячи сайт суду й з матеріалами справи ознайомлений не був. Проте, йому відомо, на яких саме нововиявлених обставинах базується звернення до суду заявника.

“У позові Галини Калетник йдеться, що в липні був пост в Фейсбуці, в якому розповідається, що в міськраді Бучі під час ремонту знайшли якісь документи, вони і є нововиявленими обставинами, на підставі яких вони вимагають переглянути справу. Але жоден аргумент суду не спростовується. І ніякі це не нововиявлені обставини. Вони хочуть довести, що Бучанська міськрада мала право роздавати цю землю, але ми вже довели зворотнє в суді. Ця земля знаходиться в державній власності, це підтверджено навіть рішенням Верховного Суду “, – розповідає прокурор.

Громадський дія Віктор Бархоленко переконаний, що дане судове засідання мало на меті не лише повернути землю Калєтніку, а й звільнити Федорука від кримінальної відповідальності.

“Однозначно, можна ствержувати, що дане судове засідання сплановане зацікавленими особами – мером Бучі Анатолієм Федоруком, Ігорем Калєтніком та суддею Карабазою. Вони намагалися провести його за відсутності прокурора та громади, втиху. Даний факт підтверджується тим, що жодна сторона по цій справі не була належним чином повідомлена та не ознайомлена з матеріалами справи. Яке б було прийняте рішення, можна прогнозувати”, – переконаний Бархоленко.

“Дуже цікаво те, що прокуратура вилучила з Бучанської ради по акту всі  речорі докази з архіву. Тобто витребувані були всі документи. Але невідомо звідки раптом з’явилися “нововиявлені обставини” у вигляді встановлених меж “города Бучі”, датовані 60-ми роками. Основна їхня аргументація, у відповідності до “нововиявлених обставин” така, що Бучанський ліс знаходився в межах Бучі. Але цей “нововиявлений” факт жодним чином не може вплинути на остаточне рішення Ірпінського суду від 17 жовтня 2014 року, яке підтверджене Постановою ВСУ. Тобто, абсолютно немає ніякої різниці в межах чи за межами Бучі знаходиться Бучанський ліс. Це ліси 1 категорії захищеності, які мають державну форму власності і Федорук не мав жодного законно права ними розпоряджатися”, – додає активіст.

Засідення суду перенесли на 29 листопада, 10:30.

Нагадаємо, Ірпінський суд 17 жовтня 2014 року виніс рішення про те, що Бучанська міська рада незаконно змінила цільове призначення земель на території Бучі у 2002 році – з земель державного лісового фонду до земель громадської та житлової забудови. Рішення Ірпінського суду будо підтверджене Постановою Верховного Суду України. Згідно цього рішення, 14 га земель Калєтніка було витребувано та повернуто державі.

Як відомо, земля для комуніста оформлялася на підставних осіб, які отримували за свої паспортні дані по 100 доларів. Деякі з підставних навіть не знали, що є власниками землі в лісі й звернулися до прокуратури.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539