Гатне: “Супутник Теремки” знову підключає фекальну каналізацію до сільського дренажу?

0

18 жовтня 2017 року близько 14:00 в селі Гатне на розі вулиць Інститутської та Кармелюка забудовник Антон Лашин намагався під’єднати каналізацію житлового комплексу “Супутник Теремки” (скандальний екс-“Супутник Гатне”) до сільського дренажного каналу.

Свої дії партнер Лашина – Михайло Тарасюк, який приїхав на місце події після того, як громада заблокувала будівництво аргументував тим, що забудовник отримав всю дозвільну документацію від Гатненської сільської ради.

Тарасюк показав дозвіл виконавчого комітету Гатненської сільської ради, яким Антону Лашину надано право на: прокладання зовнішніх мереж господарсько-побутової каналізації “ЖК Супутник-Теремки” по вул. Інститутській; прокладання внутрішньомайданчикових мереж господарсько-побутової каналізації та дощової каналізації будинків по пров. Інститутському та вул. Кармелюка; укладання асфальтно-бетонного покриття по вул. Інститутській та Кармелюка.

Тарасюк також пообіцяв мешканцям села, що мусить приїхати його партнер – Лашин Антон, аби показати крім дозволів сільської ради проектну документацію.

На запитання, чому на подвір’ї будинку залишилась система очисних споруд, яку минулого разу Тарасюк заборонив знімати на камеру редактору “Громади Київщини”, він стверджує про те, що не врізається в сільський дренаж.

При цьому, за словами представника забудовника, централізована каналізація у житлового комплексу досі відсутня.

“Ви ж знаєте….(нерозбірливо) проект нашої системи зараз ще до кінця не завершений. Буде повністю прокладена вся система і тоді буде скидання в Чабани. Поки воно не прокладене це все вивозиться… Врізаємся в ліньову систему для того, щоб скидати дощові води”.

Схемі каналізації, викладена на попередньому сайті забудовника “Супутника Гатне”, на нинішньому сайті “Супутника Теремки” відсутня.  На тій схемі видно, що система очисних житлового комплексу з’єднана зі зливовою системою і “впадає” в дренаж села. Червоні кружальця – це колодязі очисних споруд фекальної каналізації, від яких лінія чітко веде до місця врізки в сільський дренажний колодязь для ґрунтових і талих вод.


На запитання, чому забудовник побудував будинки вже без каналізації і ввів їх в експлуатацію (згідно з рішенням сесії Гатненської сільської ради від 2008 року будівництво багатоквартирних та багатосекійних житлових будинків на земельних ділянках, які не забезпечені централізованим каналізуванням – заборонене – ред.) Михайло Тарасюк задав зустрічне питання:

“Так а чому ми їх не мали будувати? Зараз є система, вона закритого типу. Система очистки і скиду – вона закритого типу. Тоїсть періодично приїжджає асенізатор, вивозить грубі фекалії. Вот і все! … Ця система сертифікована, вона з проектом, з усіма погодженнями. Це локальна система очистки. Все. Вона існує і функціонує. Жителі зараз живуть, нею користуються”.

Партнер Тарасюка – Антон Лашин так і не приїхав і не показав проектну документацію. Натомість приїхала поліція за викликом жителів села, щоб зафіксувати факт порушення і депутат Гатненської сільської ради Віталій Маховка разом із депутатом-злиднем Вадимом Вахненком.

Депутат Савалюк, на комісію якого сільрадою покладено контроль за виконанням рішення про підключення зливостоків скандального ЖК до дренажу села, не з’явився.


Присутні представники громади місцеві мешканці обурюються діями сільради й забудовника і припускають, що забудовник не збирається проводити централізовану каналізацію, а під виглядом підключення своїх зливостоків до дренажу села хоче підключити в систему відведення чистих талих вод перелив фекальної каналізації зі своїх септиків.

За словами місцевих мешканців, депутати Маховка та Вахненко написали пояснення в поліцію про невідповідність дозвільних документів забудовника з його фактичними роботами на місці порушення об’єкта благоустрою.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539