Пустіть переночувати: Хто з депутатів Ірпінської ради не задекларував житло

0

Шестеро депутатів Ірпінської ради не вказали в декларації нерухомого майна, в якому вони проживають.

Депутати вказують адресу реєстрації та фактичне місце проживання в першому розділі декларації, яка прихована для загалу але не вказують площу й вид майна в розділі № 3.

Троє депутатів з партії “Нові обличчя” не задекларували жодного нерухомого майна.

Депутатка Анастасія Попсуй (змінила прізвище на Заблоцька), яка потрапила до депутатів-злиднів, пропустила розділ № 3 декларації.

При цьому, в розділі № 1 Попсуй вказала адресу реєстрації – місто Київ та фактичне місце проживання – місто Ірпінь. Проте, інформація про те, яка площа будинку чи квартири, де проживає депутатка, відсутня.

В НАЗК пояснюють, що декларант мав вказати інформацію про місце реєстрації або фактичне місце проживання в двох пунктах декларації – в першому та третьому.

В ст. 46 ЗУ “Про запобігання корупції” сказано, що суб’єкт декларування повинен декларувати майно, яким він користується на правах оренди чи іншому праві користування.

Однопартієць Попсуй секретар Ірпінської ради Юрій Денисенко також приховав інформацію про місце проживання.

Денисенко вказав місце реєстрації Ірпінь і зазначив, що воно збігається з місцем фактичного проживання.

Відомо, що Денисенко радник голови Київської облдержадміністрації Олександра Горгана. Також він виграв конкурс на посаду заступника Горгана, але станом на 24 жовтня залишається на посаді секретаря Ірпінської ради.

Ще один чиновник з “Нових облич” начальник КП “Ірпінський водоканал” Олександр Маркушин потрапив до лав безхатьків.

“Де я прописаний там вказано, на 8 березня. Був прописаний у батьків, а зараз перепрописався, будемо вносити зміни. Але майна ніякого я не придбав, тому й не вказав. Є депутати забудовники, а є не забудовники. Але в майбутньому будемо надіятися на краще”, – коментує Маркушин, який працює в комунальній установі й бере участь у мітингах на підтримку мера Ірпеня та його зама.

Депутат-забудовник від БПП Ігор Ковтун, який разом з екс-депутатом Дмитром Войцехом будує в Гостомелі ЖК “Мальовничий”, де нещодавно впав будівельний кран, також не задекларував жодного нерухомого майна.

Не має житла, згідно декларації, й його однопартійка Марія Шевченко:

“Я прописана в Бучі і я це вказувала в декларації. Мене кілька разів викидало з системи, можливо був збій і система не зберегла інформацію”.

До лав безхатьків потрапив і депутат з партії “Свобода” Сергій Глиняний. Депутат вказав, що місце реєстрації збігається з фактичним місцем проживання.

“В 1999 році я свою частину будинку, яку отримав в спадок від батька, переписав на свого сина. В 2016-му році я проживав там, зараз живу на зйомній квартирі але періодично живу й в частині будинку сина. Я помилково не вказав це майно в декларації. В наступній за 2017-й рік я цю помилку виправлю”, – коментує Глиняний.

Нагадаємо, ЧЕСНО вже проаналізували декларації депутатів Ірпінської ради й визначили багатіїв та злиднів. Готується матеріал про найбільших землевласників та автолюбителів Ірпінської ради.

Відвідуваність депутатами засідань сесій та комісій Ірпінської ради журналісти дослідити не можуть, оскільки міський голова Карплюк кілька років поспіль не надає відповіді на запити ЧЕСНО.

Фото на кавер: Правда Ірпеня

Авторка: Олена Жежера, журналіст ЧЕСНО

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539