Апеляційний суд заборонив вирубку лісу в Бучі

0

15 листопада апеляційний суд Київської області залишив в силі рішення Ірпінського суду про арешт ділянки в Бучі на Гамалія, 45. Ця ділянка вкрита лісом, на ній забудовник почав незаконну вирубку на початку жовтня, яку громаді вдалося зупинити.

До суду з апеляційною скаргою звернулася Бучанська міська рада в особі Тараса Шаправського та Максима Білякова, а також представник забудовника.

Захистити від вирубки ліс Бучі приїхали члени територіальної громади.

Інтереси держави в суді представляв прокурор місцевої прокуратури Максим Роговенко.

“Це вже п’яте засідання суду. Судді мали час об’єктивно розібратися в суті цієї справи. Дуже приємно, що остаточне рішення суду було прийнято не в інтересах корупції, а в інтересах громади. Хоча бучанські юристи-невігласи й намагалися довести, що в Бучі лісу немає й ніколи не було, колегія суддів, на щастя, мали інформацію про наш регіон ще за радянських часів і знали про статус Ірпінського регіону як курорту, клімат якого був цілющий саме завдяки лісу”, – розповідає громадський діяч Віктор Бархоленко.

Головуюча колегії суддів Раїса Гайдай зачитала рішення суду, яким залишила без задоволення скаргу Бучанської ради.

“Рішення апеляційного суду на захист бучанського лісу надало впевненості громадіЮ, що за справедливість варто боротися. Варто захищати своє місто від злочинної влади. Представник забудовника на суді сказав, що вже відкрите кримінальне провадження проти активістів, які прибрали незаконно встановлений паркан. Не зважаючи на те, що мафія всіляко намагається залякати активних мешканців Бучі, які виступають проти беззаконня, ми і надалі будемо захищати наше місто”, – говорить мешканка Лісової Бучі Ірина Литвиненко.

Нагадаємо, Ірпінський суд наклав арешт на земельну ділянку в лісі на Гамалія 6 жовтня.

Відомо, що вирубка дерев на земельній ділянці, що належить до земель державного лісового фонду, розпочалася 3 жовтня. Робітники встигли зрубати 3 живі сосни.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539