Коцюбинське судиться з Ірпенем за безкоштовний подовжений день для дітей

0

Ірпінь зумисне затягує судовий процес у резонансній справі. Коцюбинська селищна рада оскаржує в суді рішення Ірпінського виконкому про платні групи подовженого дня.

Гроші на судовий збір дала мешканка Коцюбинського Ірина Маслюк, чия дитина навчається в селищному ліцеї.

Засідання, призначене на 23 листопада, так і не відбулося. Як нам повідомили, Ірпінський виконком подав апеляцію, щоб оскаржити ухвалу судді Людмили Саранюк про відкриття провадження.

Було очевидно, що апеляція відмовить Ірпінському виконкому, відповідно це ніщо інше як затягування часу. Мешканці Приірпіння поїхали по домівках і вже тут, в Коцюбинському ми дізналися, що апеляція вже відбулася, ще 17 листопада. Коцюбинську селищну раду про це навіть не інформували. Ірпінський виконком зловживає своїми процесуальнми правами.

Відповідно засідання 23 числа мало б відбутися. Отже, Ірпінь затягує час. І наступне засідання може не відбутися, скажімо тому, що предстанвик Ірпінського виконому просто не прийде на засідання. Тим часом мешканці селища і Ірпеня будуть ходити з кабінету в кабінет, втрачаючи час. Іншого способу захистити права наших дітей – немає.

До суду прийшла мати першокласника однієї  з Ірпінських шкіл, яка побачила мій пост в соцмережі, що я зробила за кліка годин до суду. Я була приємно здивована, що люди готові відстоювати свої права та права своїх дітей і в терміновому порядку можуть пядтягнутися до суду.

Наступного разу я проінформую заздалегідь про час засідання в Ірпінському суді. Сподіваюся, що мами з Ірпеня, Гостомеля, Ворзеля та Коцюбинського підтягнуться, щоб захистити права своїх дітей.

Нагадаю, у Міносвіті наголосили, що питання щодо платних чи безоплатнх груп подовженого дня це виключні компетенції місцевої влади, яка веде розподіл місцевого бюджету. Ірпінь вкладає не в освіту і розвиток соцсектору а в лавки та патріотичні майданчики, на тлі яких можна сфотографуватися.

Групи подовженого дня, як і харчування, стали платними з приходом до влади чинного міського голови Володимира Карплюка.

Відповідно до інформації на сайті Держстату України середня місячна заробітна плата у Київській області, а в тому числі і Ірпеня і Коцюбинського складає 6948 гривень. Якщо відрахувати 18% ПДФО – 1250 гривень (60 % від цієї суми залишається у бюджеті міста Ірпеня) та 1,5% військового збору, то середній дохід дорівнює трохи менше ніж 5600 гивень

Тобто, середньостатистична сім’я, що складається з подружжя та 2-х дітей молодшого шкільного віку і має сукупний дохід приблизно 11 200 гривень, має щомісяця сплатити в середньому 1300 гривень за дворазове харчування дітей у школі та 2000 гривень за перебування у групі подоженого дня, щоб сміливо іти на роботу до 18:00 або можна одному з подружжя не працювати, а іти з дітьми в парк, іх, слава Карплюку, в Приірпінні вистачає, тільки от ліс кудись зникає.

Авторка: Ірина Латиш, мешканка селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539