Винесення меж Біличанського лісу в натурі саботує Мінекології

0

Мінекології та КМДА кілька років не виносять межі Біличанського лісу в натурі. Директор Нацпарку “Голосіївський” Борис Дробот наголошує у коментарі “Громаді Приірпіння”, що безпосередньо міністр екології блокує цей процес:

“У міністерстві блокує безпосередньо міністр, не виділяючи фінансування, прикриваючись робочою группою, що розподіляє бюджет. Щодо КМДА то там всі знають що землі не вистачає, і якщо почнуть робити проект землеустрою, то це вилізе і нікому не потрібно. Тому в КМДА вирішили профінансувати не проект землеустрою а інвентаризацію земель ЛПГ. Цього та минулого року це не зробили через “підковьорні” ігри довівши фінансування до ЛПГ в жовтні, коли фвзично неможливо встигнути виконати роботи. У зеленбуді є маса більш ефективних джерел використання коштів, як то парк Наталка, висадка трави в лісі та інше”.

“Якби межі лісопаркового господарства були встановлені, то залишилось би встановити тільки одну межу в середені ЛПГ, поділивши на частину що увійшла в Нацпарк та інше, а це в рази дешевше. Це по-перше. По-друге, КМДА може профінансувпти будьякі роботи, що замовить балансоутримувач, ЛПГ в данному випадку”, – наголошує Дробот.

Народна депутатка Ольга Червакова написала депутатський запит на Прем’єр-міністра та міністра екології. Окрім того, про те, що Мінекології та КМДА саботують процеси представниця фракції БПП Червакова заявила з трибуни парламенту 8 грудня.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у своїй відповіді на запит нардепа від 1 грудня зазначив, що профільні міністерства, ОДА та КМДА мають додатково опрацювати це питання.

 

“Щороку чи двічі на рік мені на мої звернення відпрвдає Кабмін, що адли доручення. Виконання доручення саботується за технологіє італійського страйку. Ніхто нічого не робить. Я була на подібній нараді у 2016 році. Там були озвучені пробелмні питання првязані з виконанням указу. Проговорили тоді покроково етапи та статегію реалізації цього президентського указу і якби було бажання це зробити, то це було б зроблено. У відповіді Мінекології йдеться, що в них на природоохоронні заходи було 360 млн. Вони не знайшли жодної копійки на Біличанський ліс. Вартість проекту до 6 млн. Це не така велика цифра. Мене дуже обурило, що міністр послаєтсья на рішення робочої групи, що винесеня в натурі Біличнаського лісу – не першочерговий захід”, – розповідає народна депутатка Червакова.

“Прострочка указу президента на рік їх не засмучує? Це свідчить про абсолютну заангажованість чиновників, які свідомо чи несвідомом грають на руку недоброчесним забудовнкам Приірпіння. Вони просто чекають, коли в Коцюбиснькмоу поміняється влада, знесуть голову Ольгу Матюшину і далі провадитимуть дерибан. Так ліс стане сірою зоною під забудову”, – додає нардеп.

Нагадаємо, Коцюбинська селищна рада за головування екс-регіонала Вадима Садовського роздала 501 ділянку, зокрема ділянку в лісі отримав чинний голова фракції “Нові обличчя” в Коцюбинській селищній раді Сергій Даніш та інші депутати. У Нацпарку також є ділянки в міського голови Ірпеня Володимира Карплюка, який виступає за пониження природоохоронного статусу Біличанського лісу. У планах мера Ірпеня довкола Коцюбинського з’явилася замість лісу сіра зона, де і розташовані ділянки політиків.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539