В Гостомелі садочок будують на хімічних відходах?

0

У Гостомелі по вул. Остромирській під фундамент садочку, ймовірно,  підсипають отруйні речовин. Про це “Громаді Приірпіння” повідомив депутат Гостомельської ради Анатолій Туровський, який проживає поруч.

Депутат розповідає, що приїхав на місце події й знайшов серед сміття залишки отруйних речовин в пакетах, які підлягають утилізації:

“Днями поряд з котлованом садочку було зруйноване приміщення СТОВ “Бучанського”, в якому зберігалися ядохімікати для оброблення садів від шкідників, боротьби з бур’янами та міндобрива з часів Радянського союзу. Ці препарати давно треба було утилізувати. Місцеві мешканці мені повідомили, що залишки будівлі складу забудовник завіз на підсипку фундаменту майбутнього садочка. Я приїхав на місце, побачив, що справді, підсипка робиться зі старої побитої цегли та будівельного сміття, які зовні схожі на зруйнований склад”.

За словами депутата, до котловану прийшов директор СТОВ “Бучанського” Микола Правдивець і єдине, що його хвилювало, це те, що без його дозволу забудовник за згодою селищної ради зруйнував приміщення складу, сторожку та вагову станцію, які перебували у власності СТОВ “Бучанського”.

Представник забудовника, зі слів депутата, представився Юрієм, повідомив, що дозвіл на відсипку йому дали на Хрещатику, 6. За цією адресою знаходяться офіси, ресторан “Мафія” та відділення Ощадбанку. Також він сказав, що це робиться з відома та погодження його керівництва та Гостомельської селищної ради.

Виконавець робіт стверджує, що з хімскладу речовини використані не були, а лише з інших будівель але про те, куди були вивезені хімікати не повідомив.

На місце була викликана поліція, приїхала слідчо-оперативна група.

“Цей об’єкт будівництва для Гостомеля дуже важливий і наболілий. Все селище чекає завершщення будівництва цього садочка. На жаль, за два роки навіть не перекрили фундамент. При будівництві будівельники вже допустили ряд помилок, які збільшили вартість робіт і затягнули його в часі. Замість фундаменту в 3 блоки, ми маємо фундамент в 7 блоків. За цей час змінилися 4 субпідрядні організації”, – розповідає депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

“Як відомо, садочок – це об’єкт будівницва, в якому повинні бути суворо дотримані будівельні та санітарні норми. Сьогодн нами було встановлено, що будівельник і чути не хоче про санітарні норми. Важливий момент, що грунт з котловану дитячого садочку був вивезений на земельну ділянку Максима Осецького, яка знаходиться неподалік. Натімість котлован садочку заповнюють для чогось небезпечним будівельним непотрібом”, – додає Марчук.

Депутати повідомили голову КОДА Олександра Горгана про ситуацію в Гостомелі й попросили посприяти в вирішенні проблеми, зокрема, прислати еколога на місце події.

Як відомо, будівництво дитячого садочку в Гостомелі селищний голова Юрій Прилипко обіцяв розпочати наступного дня після обрання на посаду. З того часу минуло більше 2-х років, а замість садочка – лише фундамент з хімікатами.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539