Громада Новобіличів об’єдналась для вирішення транспортного колапсу

0

Проїзд по Обухівській відновлено. В Святошинській РДА доручили дорожнім службам розробити безпечну схему руху. Проект мають показати громаді за три тижні. Жителі мікрорайону вирішили спільно тиснути на владу для добудови  вулиці Чорнобильської та асфальтування вулиці Наумовича.

Через перекриття вулиці Обухівської в громаді Новобіличів виник конфлікт. Мешканці будинків 34/34а по вулиці Ушакова  перекрили частину вулиці Обухівської, чим відрізали можливість своїм сусідам по масиву дістатися до інфраструктури району Біличі: шкіл, садків, поліклініки та метро.

24 січня відбулась зустріч членів громади з очільником Святошинської РДА, Володимиром Каретком. На зустріч запросили представників Київдору, ШЕУ, департаменту економіки. Разом намагалися знайти оптимальне рішення.

Зустріч проходила доволі напружено. Сторони конфлікту активно сперечалися.  Керівництво району дослухалось до аргументів сторін. У підсумку всі визнали, що перекриття вулиці Обухівської – лише дрібна частина глобальної проблеми руху автотранспорту на Біличах та Новобіличах. Транспортний колапс спричинюють авто, які   в’їжджають в центр спального району з Приірпіння.

За підсумками зустрічі голова РДА дав вказівку відповідальним службам розробити пропозицію оновленої схеми руху по Обухівській та прилеглих вулицях:

Термін нами визначений в межах трьох тижнів. По закінченню цього строку схема буде представлена, затверджена і буде організовано рух на даній території, – коментує Володимир Каретко.

Очільник РДА наголосив, що перекривати вул. Обухівську наразі не доцільно. Разом з тим мешканці вулиці Ушакова надали копію рішення, за яким на час ремонту дозволено фізично перекрити вулицю. Ремонт вулиці Обухівської замовляв Київміськбуд, у рамках виконання своїх зобов’язань перед містом та інвесторами новобудов.  На даний момент незавершені тротуари, саме тому немає остаточних дозволів відповідних служб для повноцінного руху транспорту.

Володимир Каретко також звернув увагу на те, що проблема з перекриттям вулиць актуальна не тільки для Обухівської, але й для доброї третини вулиць мікрорайону.

Ще один спосіб відкрити жителям новобудов доступ до інфраструктури мікрорайону – заасфальтувати грунтову частину вулиць Наумовича та Павленка. Це питання теж треба виносити на порядок денний.

Навіть після завершення наради представники ініціативних груп обох сторін продовжили сперечатись. Проте стало очевидним, що організація та безпека руху по Обухівській та її відкриття лише ненадовго відтермінує транспортну кризу в мікрорайоні. Адже з такими темпами збільшення автомобільного потоку з Ірпеня, вже скоро нинішні опоненти матимуть спільну проблему – вранці виїхати з двору будинку буде не можливо.

Члени ініціативних груп, які донедавна конфліктували, об’єднали зусилля для вирішення транспортного колапсу в мікрорайоні. Вирішили спільно тиснути на владу.

Ініціативна група уже подала звернення в Київраду до транспортної комісії, щоб на найближчому засіданні розглянули проблемні питання.

Жителі також звернулись до Прохора Антоненка, депутата Київради від Святошина, з проханням ініціювати обговорення цього питання на транспортній комісії. 

Проблему з транспортом на Новобіличах треба вирішувати негайно. Маємо запобігти соціальному конфлікту. Причому будівництво Чорнобильської передбачено у Генплані міста, – каже свободівець Антоненко.

Люди мають можливість прийти на комісію і спитати в депутатів та представників профільного департаменту, чи виконували проектні роботи по даному будівництву, чому цей об’єкт не включено до переліку пріоритетних інфраструктурних об’єктів на найближчі роки. Комісія може доручити департаментам економіки, фінансів, також транспортному департаменту  розглянути можливість виділити кошти на цей проект, – додає Прохор Антоненко.

Щоб добудувати Чорнобильську, Київрада повинна внести зміни до бюджету та підтримати виділення коштів. Це частково зніме проблему транспортного потоку з Приірпіння.

Очевидно, що без спільної боротьби громади, ба навпаки, через дрібні чвари, на проблеми мешканців масиву влада не зверне увагу. Тому потрібно гуртом боротись за безпечні та комфортні Біличі та Новобіличі.

Пропонуємо долучитися до засідання транспортної комісії, яке відбудеться в середу 31 січня о 10.00 за адресою вул. Хрещатик, 36.  Для участі треба зареєструватися  до вівторка, щоб оформити перепустки. Це лише перший, але дуже важливий крок на шляху вирішення нашої спільної проблеми, тому закликаю приєднатись!

Олександр Аронець, спеціально для “Громади Київщини”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539