Депутатка живе за межею бідності і купує “Хонду” за 30 тисяч гривень

0

Новообрана секретарка Ірпінської міської ради Анастасія Попсуй щонайменше два останніх роки жила за межею бідності разом з донькою. Заробляла членкиня партії “Нові обличчя” менше прожиткового мінімуму на сім’ю. Про це свідчать її декларації на сайті НАЗК. Торік вона придбала Honda 2007 року випуску за 30 тис грн і згадала, в якій квартирі живе. Про це повідомляє рух ЧЕСНО.

Як виявилося, у 2016 році депутатка-злидень не внесла в декларацію квартиру, в якій проживає з червня 2016 року. Придбана квартира була за 219 520 (десь 3200 грн за м2).

На сайтах оголошень ціна за метр квадратний квартири в Ірпені орієнтовно становить 10 000 грн.

Квартира належить Дмитру Вікторовичу Бєлобрюхову. Примітно, що Анастасія Попосуй на сайті Київського ліцею бізнесу значиться саме як Бєлобрюхова. По батькові у власника квартири тотожне з по батькові депутатки та секретарки Ірпінської міської ради Попсуй.

На сайтах з пошуку роботи у студентські роки Попсуй розміщувала оголошення теж як Бєлобрюхова (згодом вона знову змінить прізвище на Заблоцька).

Ймовірно, Бєлобрюхова – це дівоче прізвище Попсуй і квартира, де проживає депутатка – її брата.

Декларація злиденної депутатки за 2016 рік свідчить, що вона геть нічого не заробила і ніде не працювала.

Щоправда, вона значиться як помічниця у народної депутатки від Народного фронту Олени Масоріної.Але працює на громадських засадах.

Єдині гроші, вказані у декларації за 2016 рік – це 30 тисяч гривень як дохід від відчуження рухомого майна. Жодних заощаджень депутатка не вказала.

У 2017 році в січні місяці, депутатка, в якої грошей не вистачало на життя, якщо вірити декларації, придбала Honda CR-V 2007 року випуску і витратила саме 30 000 грн.

На сайті оголошень таке авто коштує щонайменше удесятеро більше.

Як показує аналіз декларацій депутатів, машини та квартири коштують для них до 149 тис грн. Це робиться для того, щоб мінімалізувати податок, а також для того, щоб можна було розрахуватися готівкою і уникнути банківських операцій.

За  минулий рік Попсуй заробила дещо більше 22 тисяч гривень як працівник Благодійного Фонду “Фонд громади Приірпіння”. Зауважимо, що стоірнка благодійного фонду на Facebook не наповнювалася з 2015 року.

Останній звіт на сайті благодійного фонду, де працювала Попсуй до нового призначення, оприлюднений за 2014 рік.

25 січня вона отримала нову роботу. Депутати її обрали на посаду секретаря Ірпінської міської ради. Це відбулося одразу після того, як Попсуй взяла участь у акції під прокуратурою.

Вона наручниками прикувалася до соратників з партії “Нові обличчя”.Депутатка виступає на захист мера Ірпеня Володимира Карплюка, якому прокуратура вручила дві підозри.

Попередній секретар Ірпінської міськрди Юрій Денисенко пішов на посаду заступника голови ОДА. Саме він на посаді секретаря ради не надавав руху ЧЕСНО дані про відвідуваність депутатів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539