Чому освітян Київщини залишили без зарплати у січні?

0

120 працівників Академії неперервної освіти не отримали коштів за роботу на початку року. Освітній заклад залишився без фінансування у 2018 році. Про це стало відомо “Громаді Київщини” під час засідання бюджетної комісії Київської обларади.

Наприкінці 2017 року під час формування бюджетного розпису на новий бюджетний рік  Департамент освіти КОДА не подав заклад в мережу фінансування через відсутність ліцензії.

“Департамент освіти, а саме Віра Борисівна (директор департаменту – Віра Рогова), сама сказала, що ліцензію змінювати не потрібно, хоч усі статутні документи ми переробили з підвищення кваліфікації на вищу освіту, а тепер мене ставлять перед фактом, що все ж таки треба отримати ліцензію”, – коментує ситуацію ректор академії Іван Осадчий.

Натомість представниця департаменту освіти на комісії зауважила, що Академію про необхідність отримання ліцензії й можливе призупинення фінансування за її відсутності, інформували офіційно листом в листопаді 2017 року.

Комісія погодила фінансування на 1 квартал 2018 року і при цьому заступник голови комісії представник від партії “Наш край” Станіслав Поліщук запитав у ректора чи буде оформлена ліцензія взагалі і чи вистачить на це часу до 1 квітня, коли розпочнеться 2 квартал.  

Ректор не зміг прогарантувати оформлення ліцензії до 1 квітня.

У висновках комісії депутати зазначили, що у разі не приведення у відповідність всіх документів та не отримання ліцензії, щоб фінансування могло бути постійним і у правовій площині, то питання невідповідності ректора Осадчого займаній посаді буде винесено на розгляд комісії.

Довідково: Академія неперервної освіти існує вже майже 20 років. Засновником є Київська обласна рада. Освітній заклад покликаний працювати над підвищенням фахового рівня педагогічних працівників і управлінських кадрів. Навчання відбувається як на денній формі, так і заочно для майже 40 спеціальностей.

Фото на кавер: https://www.volynnews.com

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539