Забудовнику “Базальту” загрожує від 5 до 12 років ув’язнення

0

Ірпінська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно забудовника Гостомеля. Про це повідомляють у прес-службі відомства.

“Ірпінським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно одного із забудовників, який вчинив кримінальні правопорушення, передбачені за ч. ч. 3, 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), що вчинене в великих та особливо великих розмірах) КК України”, – повідомляють у прокуратурі.

Як стало відомо з джерел у правоохоронних органах забудовником, якого підозрюють у вчиненні шахрайських дії, є дехто Іван Шпичак.

В ході слідства було встановлено, що що Шпичак шахрайським шляхом змінив адресний номер житлового будинку, а потім уклав договір купівлі-продажу з фізичними особами щодо права власності на 7 квартир у багатоповерховому будинку ЖК “Багальт”, що знаходиться в Гостомелі по вул. Свято-Покровській, які згідно іпотечного договору перебували в іпотеці та відчуженню не підлягали.

“Таким чином, своїми умисними діями забудовник завдав збитків Державній іпотечній установі в розмірі 5,5 мільйонів гривень та 7 особам в розмірі понад 2 мільйона гривень. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна”, – додають у прес-службі прокуратури.

Місцеві мешканці через маніпуляції з будинком, не можуть оформити право власності.

“Будинок знаходиться під арештом. Знаю, що забудовники взяли іпотеку, обманули державну установу, обманули банк “Камбіо”, обманули мешканців, договори купівлі-продажу є у всіх мешканців, а от на паперах власником деяких із них є Людмила Гарасюта, на той час керівниця “Базальту” та Ігор Ковальов, інженер, який мешкає в Криму. Подали до державної установ адресу – вул. Леніна, 73, а насправді будинок знаходиться за адресою – вул. Св-Покровська, 73-В”, – розповідає потерпіла Ольга, яка придбала квартиру в цьому будинку. 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539