Сквер на Чорнобильській віддали під забудову

0

Київрада надала ділянці по вулиці Чорнобильській 12 статус сквера. Проте у детальному плані території району на ній має бути висотка. Це підтвердила земельна комісія.

Два роки місцева громада боролась за збереження сторічних дерев та створення скверу біля будинку по вулиці Чорнобильська, 12, що на Біличах.

Попри втручання забудовника, який планував звести там житловий комплекс, Київрада підтримала надання статусу скверу зеленій зоні. Проект ініціював депутат Прохор Антоненко (“Свобода”).

Межі скверу по вулиці Чорнобильській

Жителі прилеглих будинків своїми силами облаштували територію. Регулярно відбуваються толоки.

Активісти прибирають сквер та приводять його до ладу.

Наприкінці 2017 року оприлюднили детальний план території (ДПТ) мікрорайону Біличі. Проект розробило комунальне підприємство “Київгенплан”, інвестором проекту виступив “Київміськбуд”. Ймовірно, у будівельної компанії є інтереси у цьому районі. У плані замість скверу “намальована” 25-поверхова висотка.


Департамент земресурсів підтвердив, що “на значній частині зазначеної земельної ділянки, якій надано статус скверу, запроектовано будівництво багатоповерхового житлового будинку”. Про це йдеться у відповіді на звернення депутата Антоненка.


Лист-відповідь департаменту земельних ресурсів.

Разом з мешканцями захищали сквер. Забудовники планували звести тут цілий житловий комплекс. Є рішення Київради про статус скверу. Але задудовник обходить його, “проштовхнувши” детальний план території. Афера в тому, що поряд з сквером в 2016 році КП “Київпастранс” продало невеличку будівлю мережевої частини. Тепер приватний власник – ТОВ “Расмус” без будь якого права на землю, домовився запроектувати висотку замість скверу. Як показує практика, при Кличку закони не діють. Ми з жителями не дозволимо, щоб тут щось будували, – коментує ситуацію свободівець Прохор Антоненко.

“Громада Київщини” намагалась отримати коментар з цього питання у Тетяни Меліхової, членкині земельної комісії Київради. Батьківщинівка відмовилась коментувати, зіславшисьна те, що перебуває у лікарні.

Журналісти “ГК” намагались зв’язатися з очільником департаменту містобудування та архітектури Олександром Свістуновим, проте чиновник не відповідає на дзвінки. Тому надіслали запит до департаменту з проханням пояснити, яким чином територія скверу потрапила у зону забудови.

Нагадаємо, нещодавно громаді вдалося відстояти два сквери на Святошино. Громада району активно захищає територію від незаконних забудов.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539