На Обухівській зловмисники викрали дорожні знаки (ВІДЕО)

0

13-14 лютого на Обухівській змонтували примусові обмежувачі швидкості, обладнали пішохідні переходи, встановили дорожні знаки. Таким чином місцева влада виконала усе, про що просили мешканці на зустрічі в РДА. Єдине – залишилось відновити частину тротуарного покриття. Це обіцяли також невдовзі закінчити.

Більше того, щоб суттєво зменшити транспортний потік, поліція погодила односторонній рух у напрямку вулиці  Академіка Єфремова.

15 лютого невідомі самостійно демонтували знаки, які вказували на односторонню дорогу. Серед білого дня відбулася крадіжка дорожніх знаків.

Відеореєстратор зафіксував зловмисників, які з драбиною та демонтованим знаком рухались по Обухівській.

Чоловіки, які демонтували знаки, дуже схожі на місцевих жителів, що приходили на засідання транспортної комісії 31 січня. На комісії обговорювали питання організації руху на цій вулиці, а також перспективи добудови вулиці Чорнобильської.

Просимо місцевих мешканців допомогти встановити особу зловмисників.

“Поки органи реагують, фото крадіїв пропоную вивісити на місці зниклих знаків, щоб поліцейські та небайдужі знали, до кого звертатися. Маю сподівання, що представники правоохоронних органів все ж таки зважаться провести відповідну правороз’яснювальну роботу та притягнуть до кримінальноі відповідальності як блокувальників бетонними блоками проїжджої частини, так і крадіїв дорожніх знаків”, – обурюється Ігор, місцевий мешканець.

Жителі будинків біля озера повідомили поліцію про крадіжку дорожніх знаків. У поліції зареєстрували звернення.

Мое мнение, что неадекватными людьми, срываюшими дорожные знаки и таким образом создающие опасность возникновения ДТП и жизни людей, должна заниматься полиция, – коментує місцевий житель Олександр

Юрист Максим Хаврат роз’яснює про відповідальність за вчинені дії:

За крадіжку передбачена кримінальна відповідальність (ч. 1 статті 185 ККУ). Разом з тим пошкодження засобів регулювання дорожнього руху тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин.

Навіть після досягнення порозуміння з мешканцями, які блокували вулицю, та задоволення їх вимог щодо безпеки руху, останні продовжують вчиняти незаконні дії.

Мешканці цих будинків  заспокояться, перестануть чинити правопорушення тільки тоді, коли доб’ються заборони автомобілям з масиву їздити Обухівською, фактично зробивши її відкритою тільки для своїх авто, – каже Владислав Величко, житель Новобіличів.

Жителі масиву обурені такою поведінкою.

Після багаторазових “перетягувань” бетонних блоків влада вжила вичерпних можливих заходів щодо забезпечення безпеки пішоходів. Головне – рух авто дозволено лише для мешканців, які проживають на тій ділянці дороги. Краще не придумаєш. Хіба ще можна влаштувати перевірку, чи не вийшли за межі своїх земельних ділянок власники приватних будинків. Це, можливо, призвело до звуження вулиці. Здійснюючи крадіжку дорожніх знаків, “обдаровані” знавці ПДР схоже намагаються боротися як самі з собою, так і з владою, – додає Ігор

Нагадаємо, конфлікт з приводу заблокування Обухівської виник ще напередодні Нового року. Представники управління благоустрою неодноразово відновлювали рух по цій вулиці. Напередодні встановили нові дорожні знаки та “лежачі поліцейські”.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539