Рекорд Гіннеса: як Коцюбинська селищна рада “працювала” 1,5 роки

0

Закінчується лютий місяць, а депутати Коцюбинської ради так і не розподілили 27 млн бюджету. Мешканців ц 2018 році залишили без доріг, без спецтехніки, без благоустрою, а гроші просто вже кілька років поспіль знищує інфляція. За час не розподілу коштів інфляція “з’їла” по суті суму, яка прирівнюється до маленького комунального автопарку.

Загалом за 1,5 роки роботи новобраних депутатів скликали 22 засідання ради. 8 з них не відбулися через відсутність депутатської більшості, без якої нема кворуму, і 1 – через те, що голова була на лікарняному. З 13 засідань ради, які по суті відбулися 4 засідання не мали жодного результату – жодних рішень рада не ухвалила. Тобто депутати відпрацювали лише на 40 % скликаних головою засідань.

Друга сесія тривала з 30 серпня 2016 року по 21 листопада 2017 року. Це світовий рекорд. Майже РІК і ТРИ МІСЯЦІ депутати не могли розглянути і вичерпати порядок денний ОДНОЇ сесії.

Це пов’язано з тим, що на одному сесійних засіданнях порядок денний затверджували до 00:04 ночі й не приймали жодного рішення. На двох засіданнях до 00:00 взагалі не утвердили порядок денний.

Депутати швидше голосували лише тоді, коли повний зал Будинку культури скандував їм «Депутати голосуйте».

На одному з засідань депутати (С. Даніш, Ю.Главацька, Л. Узерчук, К. Ющенко-Корбут, С. Міщенко) забрали з собою листки поіменного голосування, відповідно рішення голова не могла підписати і їх треба було відголосовувати знову.

За цей час ініціювали відкликання 2 депутатів, які входять до депутатської більшості і спрівпрацюють по суті з “Новими обличчями” – Олександра Хвостенка і Віктора Анісімова, який балотувався у команді, яку підтримало віче, а став по суті “тушкою”. Велику роль у процесі відкликання відіграє територіальна виборча комісія. На яку тиснуть. Влітку боксер, пов’язаний з Новими обличчями побив голову ТВК Людмилу Демченко.

Робота комісій ради також саботується. За півтора роки депутати так і не обрали голову комісії з питань соцзахисту і освіти. Депутатка Олена Сокотюк намагалася зібрати членів комісії, але вони проігнорували її запрошення. Відповідно робота комісії заблокована. На засідання регалментної комісії, які голова Євген Домровський скликає, члени комісії зумисне не з’являються. Голова бюджетної комісії Людмила Узерчук самоусунулася від виконання своїх обов’язків, про що завила пубулічно. Таким чином робота 3 з 5 комісій ради заблокована.

Депутат Сергій Даніш не виявив бажання за 1,5 роки працювати в жодній комісії ради. При цьому двоє депутатів – Сергій Даніш і Микола Єременко вважають себе законно обраними секретарями, а деякі представники Нових облич досі в суді скасовують результати виборів до Коцбинської ради 2016 року. Якщо виходити з цієї логіки, то Даніш, який є головою фракції Нових облич, не є взагалі депутатом.

Депутатська більшість так і не захотіла розподілити субвенцію на проведення виборів, в результаті чого з нашого слеищного бюджету були списані кошти на вибори. Ці гроші, які ми просто втратили, могли б піти на благоустрій слеища.

За 1,5 роки ради було заветовано 4 рішення ради, які порушували закон і не могли бути підписаними.

Коцюбинська рада йде на рекорд і має всі шанси увійти не лише в історію України, але й в Книгу рекордів Гіннеса.

Авторка: Наталія Коломієць, мешканка селища

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539