Як з УЖКГ “Біличі” вкрасти 14 млн за 14 місяців?

0


УЖКГ тримається на людях і лише люди, які тут працюють, не дають по суті селищу потрапити в комунальний колапс.

Дуже цікаво стало, де і хто в УЖКГ може вкрасти 14 мільйонів за 14 місяців. Тому вирішила громаді опублікувати витрати та доходи УЖКГ “Біличі”, як приклад, за січень місяць 2018 року, щоб кожен розумів, як комунальне підприємство виживає і обслуговує нас.

Отже сухі цифри за січень:

нараховано за комунальні послуги 1 414 664 грн

сплачено за комунальні послуги населенням 1 322 678 грн

Недоотримано від населення- 91 986 грн.

Субсидія і пільги становить дещо менше 150 тис грн

Видатки УЖКГ Біличі становлять на зарплату майже 1 мільйон. Інші видатки за січень – 1,5 млн. Тобто ми пішли в січні в мінус на 1,3 мільйони. Це за рахунок того, що у нас не затверджений новий тариф, а ціна на електроенергію та інші послуги зросла. Також зросла мінімальна зарплата.

Які ж видатки в УЖКГ Біличі?
.

Зарплата працівників УЖКГ становила в січні 957 975 грн з усіма податками. На підприємстві працює 115 людей. В штаті має бути ще більше – багато посад вакантних. Преміювали виключно робітників. Адмінапарат премій у січні не отримував.

Окрім зарплат в УЖКГ “Біличі” є видатки. Після сплати заробітної плати, яка є обов’язковою до нарахування, в УЖКГ залишилося аж 364 тисячі гривень. І цього дуже мало, щоб разрахуватися за все. Борги ростуть.

За електроенергію УЖКГ треба віддати в січні 408 тисяч гривень. Це освітлення сходинкових клітин у понад 60 будинках, електроенергія ВНС – насоси качають воду,КНС-каналізаційна насосна станція, освітлення гуртожитків, ліфти.

Вивезння сміття також зросло в ціні, а тариф не піднімався. Вилка становить в середньмоу по кожнмоу пункту – десь 40 %. Аналогічна ситуація з зарплатою, бо мінімалка теж зросла.

Ми в січні маємо сплатити 534 тисячі Київенерго за тепло тих будинків, які заживлені від Київенерго. Також за тепло треба заплатити ІВЦ – 71 391 грн.

Вивезення сміття Екосвіту – 72 420 грн.

Ірпіньводоканал та Київводоканал – 7 650 грн та 114 257 грн відповідно.

За електроенергію Атланту – 33 929 грн. Це живлення ВНС на Доківській. Меблевій фабриці за живлення цеху – 2077 грн.

Каналсервісу за прочишання каналізації – 22 976

Ліфт-3- за обслуговування ліфтів- 34 234

За газопостачання до плит в гуртожитках більше 8 600.

За обслуговування програми для бузгалтерів 8224 грн.

Оренда авто в КСР – 4 436 грн. На бензин іде до 40 тис грн.

Податок на надра 14 300 грн, на землю 4 000, Щоквартально податок на воду 7 800.

Телефони (Київстар) – 1700 грн, (Укртелеком) – 500 грн.

Картриджи 1800 грн.

Є ще інші витрати, як ремонт насосів, їхня перемотка і т. д. Загалом у січні такі витрати становили 1,5 млн без зарплати. Отже наше комунальне підприємство пішло в мінус за один місяць на мільйон грн. Основна проблема – низький тариф.

І така ситуація у нас щомісяця. Якщо не піднімуть тарифи – селище чекає комунальний колапс.

Яка ситуація з сплатою коштів за опалення?

Щодо тепла то УЖКГ виставили до нарахування в січні 2 786 349 грн. Отримали від населення 1 398 656 грн. При тому, що є депутати, які закликають не платити.

Таким чином і тут різниця в наданні послуги і в надходженнях становить майже 1, 4 млн. Тобто і тут УЖКГ “Біличі” йде в мінус.

А по опаленню нам треба буде розраховуватися з Нафтогазом за газ, з Київоблгазом та Укртрансгазом за транспортування. Ця сума – це не прибуток УЖКГ. Це буде нас борг.

Таким чином за один лише місяць січень у 2018 році через недоплати населення по опаленню, через низький тариф на квартплату і теж несумлінну оплату послуг УЖКГ за один місяць підприємство йде в мінус на 2,4 млн грн.

Тому працівники УЖКГ “Біличі” дивляться сьогодні на борг, де написано, що гроші розкрадають, і не розуміють, де і хто тут може вкрасти 14 млн грн. за 14 місяців, коли йде динаміка нарощування боргу і має місце блокування рахунків.

Хто тримає комунальне господарство на плаву?

А на плаву підприємство і комунальне господарство нашого селища тримають прості роботяги, які заробляють не такі вже й великі гроші.

Це двірники – Данько Віктор, Кузьменко Анна, Марія Антонець , Зоя Тужикова, Валентина Алішева, Савченко Галина, Віра Киріченко, Ірина Ляшенко. Надія Кулик, Юлія Рознау – маляри і начальник служби благоустрою Леонід Кулик. Олена Мазурок, Любов Жолуденко – диспетчера.

Павло Штуль, Юрій Левандовський, Анатолій Остапюк – універсальні водії на всі машини.

Петро Євтушенко – електрик, Олександр Гринько, Віталій Мартиненко – слюсарі та зварювальники, зокрема і Дмитро Сухенко, який прочищає каналізацію. Олександр Сліпченко – токар.

Аналтолій Пінчук – голвоний інженер, Віктор Яковенко- головний енергетик,Артем Ячник – начальник автотранспортної служби, Олексій Шестопал – начлаьник виробничого відділу.

Сергій та Олександ Слухаї – заступник керівника по техпитанням, заступник головного інженера.

Такі працівники адмінкорпусу як Оксана Вдовцова – головний економіст, Зінаїда Шевчук – бухгалтер.

Наталія Білоус – начальник абонслужби, Алла Федорівна, Тетяна Петрівна, Юлія Загорулько працівники абонслужби.

Анна Чернявська – працює в приймальні УЖКГ. І ще багато інших сумлінних працівників, які в таких жахливих економічних умовах роботи підприємства тягнуть на собі це все навіть тоді, коли блокують рахунки і можуть бути затримки із заробітною платнею.

Тому ніхто в УЖКГ так і не зрозумів, де ж можна було вкрасти 14 мільйонів.

Шановні, закінчуйте гратися в політику і подумайте про те, що хто б не прийшов в політику завтра, все одно і сьогодні, і завтра господарство селища має належно функціонувати. Ми їздимо одними дорогами, ходими одними сходинковими клітинками. Нікому не подобається, коли пропадає світло в під’їздах. За все треба платити. І перед тим, як кидатися фразами – не платіть УЖКГ – подумайте, що завтра на нечищеній дорозі може бути ДТП. Навіть якщо техніка на ходу, бо її полагодили чудотворці, – треба мати кошти на бензин, щоб виїхати і на суміш.

І кожен день люди розуміють, що може селище залишитися без світла і з нечищеними дорогами просто тому, що хтось кудись не ходить, не голосує і не піднімає руку. І цих людей, які працюють, хтось голослівно на бордах звинувачує в крадіжці 14 млн грн в УЖКГ, де таких грошей не було за останні роки і нема.

І тут не кожен керівник витримає, бо кожен місяць, коли настає час платити по рахунках, треба думати, де брати гроші, щоб тримати це господарство на плаву, поки хтось грається в політику.

Авторка: Дар’я Александрова, спеціаліст планово-економічного відділу КСР

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539