Прокуратура подала касаційну скаргу по “Зоркому”

0

У понеділок 26 лютого прокуратура Київської області подала касаційну скаргу по табору “Зоркий”. Про це повідомили джерела редакції “Громади Приірпіння”. Її направили поштою увечері в останній день подачі.

Як відомо, саме завдяки діям прокуратури Господарський суд Київської області наклав арешт на території колишнього табору “Зоркій”, що в Ірпені.

Але забудовники виграли справу в Апеляційному суді й територія табору лишилася у приватній власності ПП “Деметра Філ” та ТОВ “СКІФТ”.

“Громада Ірпеня вже 2 роки захищає цю ділянку від вирубки. Прокурор Дмитро Чібісов нам особисто пообіцяв, що ділянка буде повернута в державну власність. Все йшло  добре поки у справу не “втрутилася” група нардепів на чолі з Карпунцовим. Допомагала їм заступник Генпрокурора Анжела Стрижевська. Які можуть бути докази порушень, коли такі поважні люди захищають забудовника?”, – розповідає мешканець Ірпеня Микола Дзуба.

“На наші докази, які дають підставу повернути ділянку в державну власність, на жаль, уваги ніхто не звертає. А вони дуже вагомі. Держгеокадастр дав дозвіл на зміну призначення в час, коли діяв мораторій. Віковий ліс працівники Держгеокадастру назвали чагарником. Державна інспекція сільського господарства в Київській області надала акт, де прямо вказала на порушення мораторію. Також вказувала на більш давні гріхи власника п/т при приватизації та купівлі ділянки. Але кому цікаві докази, якщо на кону мільйони від нових житлових комплексів?”, – додає Дзюба.

Нагадаємо, що судді Господарського суду м. Києва відмовили прокуратурі Київської області у позові щодо скасувати рішення Ірпінської ради 2016 року про забудову території табору “Зоркій” в Ірпені по вул. Пушкінській 64.

Як з’ясувалося, відмова у позові була одобрена заступником Генпрокурора Анжелою Стрижевською, до якої, з проханням залишити в спокої підприємців, звернулася група народних депутатів на чолі з Валерієм Карпунцовим (БПП).

Стрижевська направила лист-відповідь народним депутатам, в якому Генпрокуратура рекомендує прокуратурі Київської області відкликати позовну заяву про повернення у державну власність та скасування рішення про зміну цільового призначення земельної ділянки “Зорького”.

На захист інтересів громади Ірпеня виступили інші народні депутати від БПП – Ольга Червакова та Володимир Ар’єв, саме завдяки їхній допомозі, прокурура все ж подала апеляційну скаргу.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539