Директори шкіл не просили групи подовженого дня – управління освіти Ірпеня

0

28 лютого відбулося чергове судове засідання щодо скасування рішення платних груп продовженого дня (далі – ГПД).

Представник Ірпінського міськвиконкому Швидкий вкотре не з’явився через начебто залученість у слуханні іншої більш важливої справи в суді.

Але управління освіти виконкому подало клопотання про залучення їх представника, як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача, оскільки рішення суду може вплинути на подальшу діяльність управління. І ще одне клопотання про ознайомлення з матеріалами справи. Таким чином Ірпінь вкотре розігрує “багатоходовку”, не здивуюся, якщо на наступному засіданні будуть вимагати знову перерву щоб третя особа змогла ознайомитися з матеріалами справи.

Суддя Людмила Саранюк зауважила, що враховуючи те, що відповідач відсутній, то і клопотання розглянуті бути не можуть і оголосила перерву в засіданні.

Представник Коцюбинської селищної ради Анатолій Старик звернув увагу суду, що попередньо було ухвалено, що справа буде розглядатися за спрощеною системою адміністративного судочинства, тобто у скорочені терміни – протягом 2-х місяців.

“Відколи подана мною до суду позовна заява минуло півроку. Я вважаю, що є всі підстави розглядати справу сьогодні і не оголошувати перерву. І винести окрему ухвалу щодо відповідальності представника відповідача”, – коментує Старик.

На що суддя відповіла, що минулого разу у відповідача було витребувано певні документи для ознайомлення і їй все ж таки необхідно з ними ознайомитись для прийняття вірного рішення.

“Тут складається непроста ситуація у даній адміністративній справі і я розумію, що в любому випадку буде апеляційне оскарження однією або іншою стороною. Тому дуже би хотілося побачити документи, які ми витребували”, – говорить Саранюк.

Таким чином, оголошено перерву до 13 березня 14:30 для чергового витребування документів із попередженням відповідача, що у разі його неявки на наступне засідяння без поважних причин, справу розглядатимуть за його відсутністю.

По закінченню засідання, я запитала у представника управління головного спеціаліста, юриста Володимира Рибачка чи дійсно він підтримує відповідача і вважає вірним, те, що дітей початкової школи позбавили ГПД.

На що отримала відповідь, що на даний момент в Приірпінні є тільки 4 таких групи і тільки для пільгових категорій, тому що УВАГА!!! жоден директор школи не подав до перспективної мережі на 2017-2018 навчальний рік пропозицій щодо формування ГПД для звичайних учнів.

На підставі цього виконком прийняв рішення про надання платних курсів позаурочної роботи з навчально-розвивальних занять, які за висновком перевірки Держінспекції навчальних закладів повністю дублюють ГПД, а в деяких школах навіть у офіційних документах вказують, що такі курси створено згідно із запитами батьків організувати для учнів ГПД.

Після цього діалогу я мала розмову із в.о. директора НВК Коцюбинський гуманітарний ліцей Вікторією Баран, яка запевнила мене, що такі пропозиції на 2017-2018 навчальний рік від навчального закладу подавалися. Крім того, вже подано пропозиції на наступний рік. Єдине, що пані Баран зауважила, що більш детальну інформацію і підтверджуючі документи зможе надати директор школи Тамара Нетяга, яка на даний час офіційно перебуває на курсах підвищення кваліфікації.

Коцюбинський селищний голова Ольга Матюшина також намагалася дізнатися у Рибачка, який розмір освітньої субвенції, на яку він послався у відповіді і сказав, що цієї суми не достатньо для фінансування ГПД у регіоні, але юрист зізнався, що суми він не знає. Тоді чому так впевнено говорить, що коштів не вистачає? Риторичне запитання.

Мене, як маму першокласниці, переповнює розпач через безвідповідальність тих, хто вирішує долю наших дітей. В той час, як я їжджу по судах стосовно ГПД, моя дитина, яка ходить до першого класу, змушена сидіти вдома одна, і представник виконкому абсолютно спокійно може собі дозволити не з’явитися на засідання. Це вже не вперше, коли Ірпінь затягує час розгляду справи.

Дуже прошу всіх небайдужих прийти 13 березня на 14:30 до суду на підтримку. 

Автор: Ірина Латиш, мешканка селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539