Держінспекція виявила порушення Ірпінським відділом освіти

0

Виконком Ірпеня має усунути недоліки до 20 січня 2018 року. Про це йдеться в листі Держінспекції навчальних закладів України до Коцюбинської селищної ради, який передали “Громаді Приірпіння”.

Ще минулої осені Коцюбинська селищна рада звернулася до Держінспекції з проханням дати роз’яснення, чи правомірно було встановлено батьківську плату за групу подовженого дня для учнів початкової школи.

Ознайомившись із обставинами, що були викладені у листі, Держінспекцією було прийнято рішення провести грунтовну перевірку щодо реалізації державної політики у сфері освіти Приірпіння.

 

 

“Довідку відправили Ірпінському міському голові. Мають розробити план заходів щодо усунення недоліків та порушеннь. Корекційно-розвиваючі заняття, як їх назвали в Ірпені, можуть бути додатковими, як варіаційна частина і за узгодженням із батьками, а не замість групи подовженого дня”, – говорить спеціалість Держінспекції Лисянко Світлана, що проводила перевірку.

Це питання стоїть на контролі, запевнили Громаду Приірпіння представники Держінспекції. У разі, якщо  в строк до 20 січня Ірпінським міськвиконкомом не буде вжито заходів або хоча б проміжної відповіді про те, що все виправлять, то буде повторна перевірка.

Копія довідки із висновками і рекомендаціями також направлено до обласного Департаменту освіти для вжиття заходів.

“Наші висновки мають лише рекомендаційний характер, тому ми направили матеріали і в Департамент освіти КОДА, в них набагато більше повноважень. Можливо направлять когось з фінансової служби щоб перевірили діяльність Ірпінського управління, бо там порушень безліч. Можливо потрібно рекомендувати кадрові зміни”, – говорить Лисянко.

Секретар начальника Департаменту освіти КОДА стверджує, що й дійсно до них надійшла дана інформація але документи й досі знаходяться на розгляді у керівництва.

Нагадаємо, що в жовтні 2017 року Коцюбинською селищною радою було подано позовну заяву до Ірпінського міського суду із вимогою скасування рішення міськвиконкому про запровадження платних послуг.

У свою чергу, Ірпінський виконком затягує процес розгляду справи, та й Ірпінський суд не поспішає на допомогу громаді і після відмови апеляційного суду – ухвала від 17 листопада 2017 року, призначає розгляд справи на 8 лютого 2018 на 11:00

Авторка: Ірина Латиш – мешканка селища Коцюбинське

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539