Як каштан застряг на стіні київської мерії

0

На фасаді КМДА одразу під вивіскою з’явився бронзовий каштан. У планах авторів  – популяризація міста в очах туристів за допомогою подібних невеличких скульптур.

За розміром ця може вміститися на долоні. Вона являє собою листочок каштана, поруч з яким – два плода.

За задумом ініціаторів туристи зможуть знайти її за спеціальною картою, а за допомогою QR-коду – дізнаватися детальну цікаву інформацію.

Каштани – друга скульптура з проекту “Шукай”.

Перша – невеличка бронзова котлета по-київські біля ресторану на розі вулиць Городецького і Заньковецької.

Автор скульптури – Сергій Галенко, ініціатор проекту – Юлія Бевзенко.

“Ми встановлюватимемо по одній скульптурі на місяць у історичному центрі, – говорить вона. – Мешканці можуть писати мені у коментарях у соціальних мережах свої ідеї з приводу проекту, які би скульптури вони хотіли побачити у Києві”.

Тож очікується, що до кінця року у столиці таких мініатюр буде дванадцять. Поки всі вони розташовуватимуться у центральній частині міста.

Маленькі каштанчики вже відшукав київський депутат від Оболонського району Владислав Михайленко. “До речі! У нас немає символів районів. Можливо наступний проект #шукай зробити спільно з КМДА, оголосити конкурс щоб містяни з різних районів обрали символ своєї місцевості. Було би кльово”, – написав він.

Коли невеличких скульптур буде у Києві більше, то можна буде організовувати цікавий квест.

Як, наприклад, у польському Вроцлаві.

У цьому місті з 2001 року встановлено понад 300 маленьких бронзових статуеток-гномів. Нині існують спеціальні екскурсії і брошури, які допомагають знайти цих гномів, а також описують індивідуальну історію кожного маленького персонажа. До речі, більшість скульптур встановлено за кошті меценатів та власників ресторанів, фінансових установ, магазинів.

Фото – фб Юлія Бевзенко

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539