За дах Будинку культури буду садити своїми ж руками

2

Керівник ТОВ “Мір-Агрос”, який відповідав за те, щоб покласти дах на Будинку культури, під час призначеного мною службового розслідування, дав свідчення і написав заяву на ім’я прокурора.

Він мені повідомив у письмовому вигляді, що працівник проектного інстутуту СБУ вимагав з нього гроші у розмірі 167 400 грн. Як твердить директор “Мір-Агрос”, працівник проектного інституту звертався до нього потім знову за позикою, щоб взяти 95 тисяч гривень, які в подальшому він теж присвоїв. Загальна сума коштів, які вимагали і отримали у ТОВ “Мір-Агрос” становила майже 300 тисяч гривень, як твердить у своєму письмовому поясненні керівник фірми.

Директор ТОВ “Мір-Агрос” Дмитро Мертвяченко підозрює, що працівник проектного інституту СБУ розподіляв кошти разом з ще двома людьми, один з яких – працівник УЖКГ “Біличі”.

Всі прізвища, які є в заяві, ми не розголошуємо, оскільки це може нашкодити в подальшому слідству, щоб встановити всю ланку, яка пов’язана з цією схемою.

Письмову заяву директора разом з документами ми передаємо до прокуратури, щоб правоохронні органи перевірили, викладені у ній факти і притягали до відповідальності винних осіб.

Щодо ремонтних робіт в Будинку культури, то на зберіганні УЖКГ “Біличі” перебуває металочерепиця, яку передав ТОВ “Мір-Агрос”. Коли клали гідробар’єр у грудні 2017 року, то виявили, що треба було робити заміну балок, які не були передбачені кошторисом, оскільки через те, що тік дах, балки прогнили.

Будучи опитаний, директор Будинку культури Дмитро Константинов пояснив, що покрівлі будинку постійно протікала, адже при останньому ремонту покрівлі будинку культури, перед виборами 2006 року, підрядна організація , не укладала гідро-бар’єр, тобто листи покрівлі із сталі кріпились безпосередню на дерев’яну обрешітку за допомогою болтів, при цьому, вже тоді, в покрівлі були отвори, а приймаючи до уваги, що був відступній гідро-бар’єр – покрівля постійно текла. В даний час покрівлі не тече, зауважень щодо обсягу та якості робіт по – у директора БК не має. Разом, з цим він зауважив, що підрядник у грудні 2017 року виконав додаткові роботи щодо встановлення зливостоків.

З огляду на те, що була зима, дах будинку культури після встановлення гідробар’єру, як пояснив директор ТОВ “Мір-Агрос”, накрили й мають продовжити роботи весною і літом, використавши черепицю, яка перебуває на зберіганні УЖКГ “Біличі”.

Мені дуже шкода, що в мене немає якісних заступників, які могли б оперативно перевіряти всю інфомрацію і підряди, оскільки паралельно з запуском котлів, опалення, предстанвицтва в судах, я не можу фізично без заступників і делегованих їм повноважень покрити все. Але нічого від громади ніхто приховувати не буде. І якщо мала місце корупційна схема, що мають довести правоохоронці, то я разом з прокуратурою готова садити винних, навіть якщо гроші просили в проектному інституті СБУ.

Авторка: Ольга Матюшина, селищна голова Коцюбинського

2 коментарі

  1. мимо проходящий 3 Березня 2018 at 23:34

    Мля, ну мну чесно расмешил последний абзац. Типа дали бабло и контролировать ево не стоит. Не готова ысчо Матюшина быть мером, и кстати не первый год вжэ. 🙁 Она вся в политике.

  2. Анонім 20 Червня 2018 at 02:51

    Уже июнь??? Где работы по субвенции по всех объектах ???

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539