Небезпека – на даху: чому киянам не варто ходити під будинками (ФОТО)

0

Синоптики попереджають: на вихідні у Києві – нестійкі погодні умови. Сніг змінюватиметься дощем, а хмарне небо – ясним.

Тож внаслідок таких температурних перепадів на дахах будинків, виступаючих частинах будівель і великих деревах можуть утворюватися загрозливі крижані бурульки.

“Тому особливо небезпечним є перебування біля покрівель і дахів будинків – можливе падіння снігу, льоду та бурульок”, – наголошують у КМДА.

Міська влада закликає мешканців столиці бути уважними та обережними на вулицях, і дотримуватися рекомендацій, аби не стати жертвою крижаних бурульок, які можуть впасти на пішохода.

Важливо звертати увагу на наявність криги та снігу на дахах будинків; при можливості ходити на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд; не пересуватися під деревами; власникам автотранспорту не паркувати свої машини біля будинків.

“Якщо під час руху ви почули зверху підозрілий шум, треба якомога швидше притиснутися до стіни, козирок даху послужить укриттям”, – йдеться в повідомленні.

А між тим у столиці вже зафіксовано кілька випадків падіння криги на людей. Першою «жертвою» стала літня жінка – на неї впав шмат льоду, коли вона виходила з будинку на житловому масиві Троєщина. У постраждалої медики діагностували струс мозку.

І поки мешканці столиці змушені ходити з високо піднятою головою, столична влада почала накладати штрафи за неочищені дахи. Міські інспектори з благоустрою вже склали протоколи на 40 підприємств.

“Загальна сума штрафів може досягати 68 тисяч гривень”, – сказав заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539