Години Кобзаря у метро: замість жетона – вірш Шевченка

0

“9 березня навіть автомобілісти захочуть проїхатися у метро”, – зазначено у повідомленні на сайті Київського метрополітену. Справа у тому, що у день народження українського поета Тараса Шевченка столична підземка дає можливість проїхатися безоплатно. Для цього варто лише прочитати улюбленого вірша Кобзаря при вході.

“Усі, хто вчив вірші Шевченка у школі, наприклад “Катерину”, зможуть проїхати в метро безкоштовно», – зазначила прес-секретарка Київського метрополітену Наталя Макогон.

Тоді працівники підземки скористаються своєю безконтактною карткою.

“Якщо ж ви розгубитесь і не згадаєте продовження рядка “Мені тринадцятий минало…” чи іншого улюбленого вірша – не біда. Вам подарують листівку із поезією, яку ви зможете прочитати і вивчити до наступного року, щоб пройти через турнікет”, – обіцяють у метрополітені.

Щоправда, акція діятиме не цілий день і не на всіх станціях. З 10:00 до 11:30 можливістю варто скористатися на станції “Тараса Шевченка”, а з 12:00 до 14:00 – на “Майдані Незалежності”.

Подібну акцію київська підземка проводить вже другий рік поспіль.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539