Нардепи вимагають вилучити з реєстру Єременка

0

На погоджувальній раді в Парламенті нардепи звернулися до міністра юстиції та правоохоронців з приводу ситуації в Коцюбинському.

Член міжфракційного об’єднання “Київщина” депутат Євген Рибчинський наголосив, що дії депутатів, які захоплюють владу в Коцюбинському неприпустимі:

“Щодо чергового рейдерства, яке люди вже охрестили Коцюбинським ГКЧП. Напередодні 8 березня 18 депутатів Коцюбинської селищної ради таємно зібралися у не встановленому місці, не запросивши ані голову, ані інших депутатів, вибрали самі свого нового голову. А потім внесли це рішення в реєстр. І як не дивно, державний реєстр це рішення визнав”.

“Я хочу від імені міждепутатського об’єднання “Київщина” звернутися до міністра юстиції. Павло Дмитрович, розберіться з цим питанням. На цьому тижні його треба обов’язково закрити і з реєстру вилучити це незаконне рішення, прийняте взагалі вночі”, – додає нардеп.

Підтримав Рибчинського голова фракції БПП в Верховній раді Артур Герасимов, він наголосив, що децентралізація – це не “махновщина”:

“Я хочу підтримати колег і повернутися у селище Коцюбинське, де сталася реальна спроба захоплення влади. Законно обраного мера усунули з посади. Це сталося всупереч вимогам закону. Ми маємо жорстко реагувати на такі випадки, бо децентралізація, проголошена Президентом України – це не “махновщина” і не можливість створювати феодальні князівства на окремих територіях, ігноруючи закон”.

“Закликаю правоохоронні органи дати належну правову оцінку подіям в Коцюбинському”, – додає Герасимов.

Як відомо, 7 березня в реєстр було внесено замість законоо обраної голови Ольги Матюшиної депутата Миколу Єременка.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539