Перемога батьків: будівлю ліцею №142 не демонтують, навчання відновили

0

“Сьогодні діти йшли в школу, як в перший клас, тільки без квітів, але з таким святковим настроєм! Мабуть, ніколи раніше ані діти, ані батьки не відчували стільки позитивних емоцій”, – говорить мама школяра Ольга Гальчинська. Вона повідомляє, що процес навчання у ліцеї №142 після передчасних канікул нарешті відновився.

“Ось як вчителі сьогодні їх зустріли – з цукерками та побажаннями. Взагалі, нашим вчителям величезний респект – їх, без сумніву, страшенно пресували, але вони, а разом із батьківським комітетом, координували “рух опору” закриттю”, – продовжує інша мама учня ліцею Світлана Кабіш.

Інформацію про відкриття школи підтверджує й перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

“Наразі відновлення освітнього процесу можливе за умови щоденного візуального огляду будівлі фахівцями будівельної лабораторії комунального підприємства “Київжитлоспецексплуатація”, – говорить він. – Таке рішення було прийнято після проведення додаткових обстежень будівлі гімназії, у результаті яких встановлено 19 геодезичних маркерів по периметру будівлі, здійснено перший цикл вимірювань та визначено точки, за якими будуть проводитися спостереження протягом наступних 1,5 місяця. Окрім того, встановлено 26 алебастрових маяків із першого до четвертого поверхів ліцею. При проведенні обстеження та встановлення маяків, щілини та тріщини на період із 14 до 15 березня в стані спокою”.

Він уточнює, що управління освіти Солом’янської РДА уклало угоду з ДП “Науково-дослідний інститут будівельного виробництва” про обстеження для встановлення дійсного технічного стану конструкцій будівлі навчального закладу ліцею №142 з розробкою висновків і рекомендацій щодо подальшої нормальної експлуатації.

Батьки учнів радіють новині, але зауважують, що не можуть довіряти чиновникам і готові, що спроби закрити ліцей на цьому не скінчилися. Тому просить не забувати підписувати петицію проти закриття школи.

Нагадаємо, на минулому тижні представники Соломянської РДА повідомили керівництво школи про закриття приміщення у зв’язку з аварійним станом. Згідно з висновком експетрів, будівля не підлягала ремонту, а лише знесенню. Батькам та вчителям ліцею висновки видалися сумнівними, і вони звернулися за роз’ясненнями до чиновників.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539