Київрада не працює – “свободівці” вимагають розслідування співпраці тітушок із благоустроєм

0

20 березня вдруге не відбулося засідання Київради через блокування президії депутатами від “Свободи”. Вони вимагають розслідування побиття депутатів Кутняка та Левченка на мікрорайоні Татарка.

“Депутати Київради разом з громадою вимагають негайного звільнення начальника КП «Благоустрій» Андрія Андрєєва та голови Департаменту міського благоустрою Андрія Фіщука. Також громада разом з депутатами-свободівцями вимагає від кличківської більшості відмовитися від спроб протягнути незаконне рішення, яке має на меті спростити процедури ухвалення злочинних ДПТ”, – пише “свободівець” Прохор Антоненко на своїй сторінці в Фесбук.

Зрозумівши, що президію не вдасться розблокувати, секретар Київради Володимир Прокопів оголосив про перенесення сесії на четвер (22 березня), мотивуючи це рішення відсутністю кворуму.

Позиція “Самопомочі” після погоджувальної ради на фракції – вимагати від Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова розслідування побиття нардепа Юрія Левченка.

“Все, що стосується побиття людей на Татарці. Ми вимагаємо і наполягаємо, що мають бути проведені дуже чіткі необхідні дії з боку правоохоронних органів. Це стосується і поліції і прокуратури. Належна оцінка має бути надана якомога швидше, щоб не було взагалі питань, що цей конфлікт хтось заговорює”, – повідомляє у коментарі “Громаді Київщини” голова фракції Сергій Гусовський.

“Робота Київради була заблокована представниками фракції “Свобода”, і їхня вимога була якраз доповідь щодо покарання людей, які були причетні до побиття народного депутата. На погоджувальній раді до того  додано було інформацію, що ті самі люди були задіяні в побитті представників “Свободи” майже два роки тому – і так само жодних наслідків не було. Отже, ці вимоги допоки не будуть адресовані, представники “Свободи” наполягають на тому, що вони будуть блокувати роботу КМР. Наша пропозиція – на найближчій погоджувальній зібратись головам фракцій і очільникам київської поліції і прокуратури. І напрацювати фактично дорожню карту, яки виходити з цієї конфліктної ситуації. Після чого треба негайно виносити на розгляд КМР, щоби відповідне рішення було конструктивним. Київрада має працювати, причому Київрада не має права закривати очі на такі ганебні події, які відбулися на Татарці”, – резюмує Гусовський.

Це вже вдруге, як через блокування секретар Київради Володимир Прокопів переносить засідання. Попереднього разу до Київради приїздили депутати Верховної Ради від БПП Артур Палатний та Дмитро Білоцерківець.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539