Переворот в Коцюбинському: регламентна комісія облради зробила висновки

0

Депутат облради Ігор Домбровський (“Свобода”) звернувся до регламентної комісії облради з проханням дослідити ситуацію, яка склалася в Коцюбинському з незаконним захопленням ради. Це питання розглянули на засіданні 21 березня.

“Ми детально вивчали, чому депутати зібралися, чи могли вони зібрати сесію без розпорядження голови, як інформували громаду про проект рішення, врахували ситуацію, що один з депутатів після прийняття постанови Коцюбинської ТВК втратив повноваження й те, що призначені вибори на 29 квітня, і вирішили звернутися до Мін’юсту з проханням невідкладно і об’єктивно розглянути скаргу селищної голови Ольги Матюшиної, яку вона подала на дії реєстратора, а також рекомендували Матюшиній з огляду на проаналізовані нами факти звернутися до суду, щоб оскаржити такі дії”, – коментує “Громаді Приірпіння” голова комісії Роман Титикало (“Самопоміч”).

Депутат Ігор Домбровський, якого обрала громада Приірпіння до облради наголошує:

“Неодноразово були спроби захоплення влади – у квітні 2016 року мера вже намагалися скинути і самопроглошену тоді голову Юлію Главацьку зараз судять – це кримінал. У 2017 році ми  на комісії розглядали двічі спроби депутатів Коцюбинської ради незаконно переформатувати регламентну комісію селищної ради. Головні виконавці одні й ті ж самі – Євстєфєєв і Єременко. Тому маємо зараз чергову спробу за участі одних і тих самих людей. Інтерес Євстєфєєва зрозуміли – ділянки в Біличанському лісі й майбутні перспективи дерибану, проти якого ми воюємо вже 10 рік”.

Нагадаємо, 7 березня в Ірпені реєстратор вніс в реєстр керівником селищної ради депутата Миколу Єременка. За законом лише голова має право призначати сесії ради та головувати на них. Депутати можуть ініціювати самостійно сесії виключно тоді, коли отримали немотивовану відмову голови. Розпорядження про сколикання сесії голова підписала 3 березня і призначила її на 30 березня. Відповідно депутати не мали законних підстав проводити сесійне засідання.

Місцеві мешканці оприлюднили відео, де з Єременко, який напідпитку, говорять мешканці про стрілянину, яку влаштував депутат. Також Єременко зізнався, що труїв собак. 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539