Прокуратура програла апеляцію по ділянці ДСО – громада планує захист зеленої зони

0

Апеляційний суд Київської області залишив у силі рішення Ірпінського суду про зняття арешту з ділянки ДСО. Про це повідомив депутат Київської облради Ігор Домбровський.

Ірпінська прокуратура подала апеляційну скаргу на рішення судді Оксани Пархоменко про скасування арешту на ділянці, площею більше 1 га, надану Державній службі охорони для обслуговування будівель.

Як відомо, на цій ділянці почалася незаконна вирубка дерев та підготовка до початку будівельних робіт, які громада зупинила у листопаді 2017-го року. За словами ірпінців, будівництво там мала розпочати фірма “Орлан-Інвест груп” Антона Мирончука, пов’язаного з мером Ірпеня Володимиром Карплюком.

“На мою думку, по тому як почалося засідання, схоже, що в них було рішення. Про те, що будувати там планує Мирончук, говорить вже той факт, що на суді були присутні його юристи. Вважаю, що є договорняк поліції, ДСО, Ірпінської влади та забудовника”, – переконаний Домбровський.

“Після накладання арешту на ділянку жодних слідчих дій не було проведено поліцією щодо незаконної вирубки дерев та незаконної забудови. Це лише підтверджує мої слова, що перебування на посаді начальника Ірпінської поліції Володимира Барабаша шкодить громаді і допомагає ірпінській корупції. Зараз варто максимально мобілізуватися й тиснути на силовиків та владу міста, щоб припинити цей злочин й не допустити забудувати цю зелену зону”, – додає депутат.

Близько 20 мешканців Приірпіння поїхали до суду підтримати прокуратуру.

 

Місцеві мешканці хочуть бачити на цій ділянці по вул. 8 березня, 23 зелену зону.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539