Ірпінь проти виборів до Гостомельської ОТГ

1

Депутати Ірпінської ради проголосували за недопущення виборів у Гостомельській об’єднаній громаді. Рішення стосувалося приєднання Гостомеля до Києво-Святошинського району, що дало б можливість провести виборів в Гостомельській ОТГ найближчим часом.

Як відомо, громада Гостомеля вирішила об’єднатися з селами Мощун, Горенка та Озера ще у 2015 році й створити Гостомельську об’єднану громаду з центром в селищі Гостомель. Мешканці селища одностайно вирішили від’єднатися від Ірпеня, куди до цього часу сплачують свої податки.

Питання подальшого існування Гостомельської громади мер Ірпеня Володимир Карплюк ставив на голосування тричі. Перший раз питання набрало 16 голосів, другий – 18. Депутати та мешканці Гостомеля, які прийшли на сесію в Ірпінь, звернулися до депутатів Ірпінської ради з проханням не підтримувати це рішення й вийшли до президії, де сиділи Карплюк та новообрана секретарка ради Анастасія Попсуй (яка змінила прізвище на Заблоцька) .

Не отримавши потрібного результату під час голосування Карплюк оголосив півгодинну перерву й викликав до себе голів фракцій.

Після півгодинної перерви рішення було прийняте 24-ма голосами депутатів.

“У Верховній Раді зареєстрована Постанова № 7433, згідно якої передбачається збільшення території Києво-Святошинського району за рахунок земель Гостомельської та Озерської селищної ради і встановлення межі між Києво-Святошинським та Бородянським районами. Для чого це потрібно. Є закон, який передбачає об’єднання громад, які входять до одного району. Громади з різних районів об’єднуватися не можуть. Для того, щоб утворилася Гостомельська громада, всі населені пункти, що увійдуть до її складу, мають бути в одному районі. Приєднання до Києво-Святошинського району дасть можливість ЦВК призначити найближчим часом вибори до об’єднаної Гостомельської громади”, – розповідає депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

“Долю Гостомеля намагаються вирішувати люди, які не мають відношення до Гостомеля. Депутати й громадськість не знали про це питання в порядку денному Ірпінської ради. Інформацію отримали лише напередодні пізно ввечері. Але змогли організуватися й приїхали на сесію. Перед голосуванням в розмові з ірпінськими депутатами ми намагалися пояснити, за що вони будуть голосувати. Зясувалося, що переважна більшість взагалі не розуміли цього питання й не намагалися його зрозуміти. Різниця в 6 голосів між другим і третім голосуванням викликає питання, що їм таке сказав голова під час перерви або що пообіцяв, що вони змінили свою думку”, – додає Марчук.

 

Марчук сподівається, що це рішення Ірпінської ради все ж не вплине на голосування народних депутатів:

“Думаю, це рішення не матиме великої ваги й впливу на рішення Верховної Ради але навіщо це робить Карплюк, важко зрозуміти. Враження дуже неприємне від такого “старшого брата”. Прикро також, що депутати, обрані від Гостомеля, а це Наталія Смолянчук “Укроп”, Володимир Захлюпаний БПП, Володимир Молчанов “Батьківщина”, Ярослав Ковальчук “Батьківщина” не звернулися до колег й не виступили зі зверненням на захист Гостомельської ОТГ. Усі вони проживають в Гостомелі й обрані до Ірпеня від Гостомеля але інтереси селища не представляють”.

До Ірпеня на сесію приїхав селищний голова Гостомеля екс-регіонал Юрій Прилипко та секретарка ради Олена Кислиця. Щоправда, Прилипко не досидів до кінця голосування, а пішов під час перерви.

Журналістам “Громади Приірпіння” Прилипко заявив, що на мера об’єднаної громади балотуватися не буде.

“На вибори вже йти не буду, мені це не цікаво. Закінчу два питання – вибори в ОТГ та Генплан і все”, – говорить Прилипко.

На питання, хто буде йти на мера ОТГ від його команди сказав, що рішення ще не прийняте.

Мешканці селища з вигуками “Ганьба!” депутатському корпусу Ірпеня покинули сесійну залу.

“Сьогоднішнє засідання Ірпінської ради перевернуло моє уявлення про самоврядування та децентралізацію. “Рівень обізнаності” (висновки з виступів Карплюка) та нахабство мера міста Ірпінь вкрай розбило сподівання на здоровий глузд очільників Ірпеня. Питання об’єднання та приналежності Гостомеля до Гостомельської об’єднаної територіальної громади вирішене у 2015 році. Очікувана Постанова ВР вкрай важлива лише для населених пунктів Гостомельської ОТГ, а Карплюк робить вигляд, що не знає про закінчення “Шведського експерименту”, про приналежність Гостомеля до того ж Києво-Святошинського району до початку дії експерименту”, – розповідає гостомельчанка Олена Герасименко.

“Карплюк має за дурнів гостомельчан, наголошуючи на неспроможності ОТГ, нездатності навіть порахувати, що не зможемо ми утримувати нашу територію. Люди добрі, досить вже корчити перед нами “старшого брата”. Вам не вдасться викликати у нас відчуття меншовартості! Бюджет Гостомеля удвічі більший за Ірпінський, населення – утричі менше. Озерська та Горенська громади, які входить до складу нашої ОТГ, також самодостатні. Емоціі, досить сильні, насправді. Але, при цьому, я чітко розумію, що прийняте рішення, не є законним”, – переконана Герасименко.

Джерела “Громади Приірпіння” в раді повідомили, що ініціатива повернути Гостомель назад до Ірпеня належить нардепу Ярославу Москаленку. Днями в інтерв’ю ЗМІ Москаленко заявив, що населеним пунктум Гостомелю, Бучі, Ворзелю та Ірпеню не варто роз’єднуватися, а потрібно створювати спільно об’єднану територіальну громаду.

“Громада Приірпіння” звернулася до Москаленка за коментарем з цього приводу й чекає на відповідь.

Як відомо, Москаленко останнім часом частий гість в Ірпені. Разом з нардепом Сергієм Тарутою та Петром Мельником він приїхав на відкриття парку будинку письменників та був на святкуванні Дня Київщини.

Нагадаємо, це не перша спроба повернути Гостомель до складу Ірпеня. У грудні 2017 року в порядку денному сесії Ірпінської ради стояло питання про звернення Ірпеня до Гостомеля про надання згоди на об’єднання. Тоді, за відсутності на сесії Карплюка, депутати не підтримали це рішення.

1 Comment

  1. Микола Паганинни 26 Січня 2018 at 00:47

    Душевнобольной жлоб Прилипко не идёт на выборы объединённой громады……это ясно как белый день.Как это чучело может идти на голову зная что будет лишь посмешищем обосраным и облитым вместе со своей шайкой потаскух как Черинская,Фалинская,Дудник,Кислица и т.д.Над всеми этими гостомельскими тварями давно стал вопрос:”Стереть и уничтожить весь этот гадский бомонд”.ЮРКА ПРИЛИПКО ТЫ ОБЯЗАН СДОХНУТЬ КАК СОБАКА ЗА ВСЁ ЧТО ТЫ СДЕЛАЛ С ЛЮДЬМИ ГОСТОМЕЛЬСКОЙ ГРОМАДЫ.БУДЬ ПРОКЛЯТ ТВОЙ РОД ДО ПЯТОГО КОЛЕНА.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539