Весняний призов-2018: до війська призвуть 563 киян

0

До строкової служби цієї весни планують призвати 563 киянина. Такі плани озвучив під час засідання міської призовної комісії її очільник, заступник голови КМДА Дмитро Давтян, повідомляє прес-служба КМДА. Із зазначеної кількості киян до Збройних Сил України призвуть 358 осіб, до Національної гвардії України – 135 осіб, до Державної прикордонної служби України – 40 осіб та до Державної служби спеціального транспорту України – 30 осіб.

За словами заступника голови КМДА, явка призовників дуже низька.

«Маємо разом із районними комісарами та головами райдержадміністрацій докласти всіх зусиль, щоб виконати поставлені завдання. Покладаємо надію на інформування через житлово-експлуатаційні організації, однак поки вони не показали високої ефективності. Так, за результатами 2-3 сповіщень до призовних дільниць з’являються лише близько 3% громадян призовного віку», – зазначив Дмитро Давтян.

Нагадаємо, що Київська міська призовна комісія з проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу у квітні-травні 2018 року була створена згідно з розпорядженням КМДА №435.

Згідно з документом, голови районних в місті Києві державних адміністрацій мають підвести підсумки осіннього призову 2017 року та організувати роботу з підготовки та проведення весняного призову 2018 року; утворити районні комісії та затвердити їхній склад, забезпечити районні військові комісаріати автомобільним транспортом, укомплектувати районні лікарські комісії лікарями-спеціалістами та забезпечити їх медикаментами, медичним інструментарієм. Окрім того, організувати доведення до керівників підприємств, установ, організацій і навчальних закладів, що вони забезпечують своєчасне прибуття громадян призовного віку до призовних дільниць на вимогу військових комісаріатів.

Також, згідно з розпорядженням, Департамент охорони здоров’я КМДА, у своє чергу, має забезпечити роботу військово-лікарської комісії Київського міського військового комісаріату з 19 березня до 15 червня 2018 року з метою проведення контрольного медичного огляду призовників.

Крім призову на строкову військову службу військкомати проводять звірку даних і викликають смс-повістками військовозобов’язаних.

Так, радник міністра екології Юрій Гусєв на своїй сторінці в соцмережі написав, що вже прийшов відмітитися. Цікаво, що співробітники Шевченківського РВК не знають, що слово “військкомат” пишеться із подвоєнням літери “к”.

За повідомленням РБК-Україна, у травні-червні Генеральний штаб Збройних сил України планує призвати до 500 осіб офіцерського складу.

“Щодо призову осіб офіцерського складу. Всього на строк 18 місяців у 2017 році було призвано 1500 осіб. Вони пройшли підготовку на спеціальних курсах, їх призначено на посади до небойових об’єктів. У 2018 році у травні-червні Генштабом ЗСУ планується здійснити призов в обсягах до 500 осіб за спеціальностями тилового, технічного, морально-психологічного забезпечення та фахівців із зв’язку”, – заявив заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Артур Артеменко.

Нагадаємо, 15 лютого президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, а також про строки проведення чергових призовів на строкову військову службу громадян України в 2018 році.

(Фото на кавері – mil.gov.ua)

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539