У Гостомелі буревій зірвав покрівлю з будинку

0

У Гостомелі по вул. Степовій вночі буревій зірвав дах з багатоквартирного будинку. Будівля належить СТОВ “Бучанському”, кімнати виділялися працівникам колгоспу. Кілька квартир на першому поверсі вже приватизовані.

Мешканці звернулися за допомогою до місцевого депутата.

“Це сталося вночі, я до 23-ї години була на роботі. Приїхала – дах ще був на місці. Але вночі буревый був страшний. Гриміло й бахкало на горищі всю ніч. Я майже не спала. А вже вранці діти везли малого в садочок і побачили, що майже половину даху знесло”, – розповідає гостомельчанка Світлана Шафікова.

“Наш будинок знаходить на баланці СТОВ “Бучанського”, ми ці кімнати отримали ще в 1994 році. На першому поверсі люди приватизували квартиру, а ми другому поки ні. Дах рознесло прямо над нашою квартирою. Як воно ще не наробило більшої біди – не знаю. Добре, що хоч люди не постраждали й наш дах на сусідні будинки та стовпи не полетів”, – додає жінка.

Місцевий депутат Анатолій Туровський вже звернувся до власників будівлі з проханням допомогти місцевим мешканцям відремонтувати дах:

“Я щойно спілкувався з директором СТОВ “Бучанського” Миколою Правдивцем та з юристкою Ларисою Павлюк, вони обіцяли вирішити питання в найкоротший термін. Тримаємо його на контролі”.

“Будинку більше 100 років. Раніше в ньому проживала панська прислуга. Після 1917 року там проживали робітники колоній, яких було на території селища три. Дорослі чоловіча та жіноча й дитяча. Після того, як було організовано радгосп “Бучанський” в даному будинку було зроблено гуртожиток. Будинок віковий і, на жаль, занедбаний”, – додає Туровський.

У сусідній Бучі цього дня під час сильного вітру злетіло покриття з ветклініки по вул. Депутатській.

“Покрівля знесла електричні опори кооперативу “Ювілейний” та впала на сусідній будинок”, – повідомляє бучанець Сергій Василишин.

Як з’ясувалося, покрівля у відносно новій клініці кріпилася на дюбелях до стін.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539