Мін’юст поновив селищну голову Матюшину в реєстрі

1

Мін’юст визнав неправомірною та скасував дію ірпінського реєстратора. Про це повідомляє офіційний сайт міністерства з посиланням на заступника Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олену Сукманову.

“3 квітня на своєму засіданні Комісія Мін’юсту розглянула скаргу Ольги Матюшиної щодо визнання неправомірною реєстрації Миколи Єременка як в.о. голови Коцюбинської селищної ради. Засідання відбувалося за участі представників обох сторін, реєстратора, який вчинив оскаржувану реєстраційну дію, депутатів селищної ради, народних депутатів, місцевих жителів та представників ЗМІ. Всі мали змогу висловити свою позицію з даного питання”, – зазначила Сукманова.

Заступник Міністра повідомила, що за результатами розгляду скарги Комісія дійшла висновку, що під час здійснення реєстраційних дій реєстратор порушив норми чинного законодавства.

“Комісією було підготовлено відповідний висновок, на підставі якого я підписала наказ про скасування оскаржуваної реєстраційної дії”, – повідомляє Сукманова.

“Враховуючи певний суспільний резонанс, який був навколо розгляду цієї скарги, хотіла б вкотре наголосити, що Комісія є незалежним органом, яка під час розгляду скарг керується виключно чинним законодавством. І жодні мітинги, втручання народних депутатів, політиків чи інших осіб ніяк не прискорюють розгляд скарги чи іншим чином не впливають на прийняття рішень Комісією”, – наголосила заступник міністра.

Зміни в реєстрі вже внесені.

“Символічно, що місяць безвладдя в Коцюбинському закінчується перед Великоднем у чистий четвер. Мін’юст поставив крапку в цьому питанні. Це тепер хрестоматійна історія для всіх реєстраторів – вносити керівником селища людну по паспорту. Всі в селищі побачили, хто є хто – хто діє по закону, а хто діє в незаконний спосіб, щоб зазопити владу і діяти в своїх інтересах, а не в інтересах громади”, – наголошує селищна голова Ольга Матюшина.

“У Мін’юсті голова фракції Нових облич Сергі Даніш зізнався, що брав участь у виготовленні нової гербової печатки. Наштампували псевдорішень. Виносили з ради документи в пакетах. Сиділи в раді депутати Слюсаренко, Узерчук та інші до 2 ночі. Велась фіксація. Є свідки. Все передамо в правоохоронні органи. Щойно з’ясую, що з документообігом в раді – я повідомлю громаді”, – резюмує Матюшина.

Нагадаємо, 7 березня Микола Єременко став самопроглошеним головою Коцюбинської селищної ради. Ірпінський реєстратор вніс його в реєстр після псевдосесії, на якій голосував навіть відкликаний виборцями депутат ради.

Єременко вважає себе обраним секретарем Коцюбинської селищної ради з жовтня 2017 року. При тому, що в його декларації на сайті НАЗК немає жодного доходу на цій посаді, бо обирали його депутати на псевдосесії.

Робота ради заблокована вже понад три тижні. Працівники ради бояться виходити на роботу, оскільки вважають, що алкозалежний депутат Микола Єременко, якого зняли напідпитку на відео після стрілянини з травмату по людях, може становити них небезпеку.

Прокуратура порушила кримінальні справи через те, що депутат Єременко погрожував членам ТВК та активістам через те, що за народною ініціативою відкликали депутата Віктора Анісімова. 28 березня голову ТВК Людмилу Демченко не допустили в раду, про що вона повідомила ЦВК.

Переворот депутати організували після того, як на громадських слуханнях мешканці проголосували за приєднання до Києва. За висловилося майже 61 % учасників слухань. На слухання, про які було відомо за місяць прийшли понад 1300 мешканців.

В Історії Коцюбинського це вже другий переворот влади. У 2016 році Ірпінський реєстратор вніс в реєстр незаконно керінвиком ради Юлію Главацьку з партії мера Ірпеня Нові обличчя. Парламент тоді призначив перевибори ради. Суд визнав дії депутатів незаконними. Зараз ірпінського реєстратора та Юлію Главацьку судять. Прокуратура вбачає в їхніх діях кримінал.

1 Comment

  1. мимо проходящий 6 Квітня 2018 at 10:04

    Добрі новини. 🙂

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539