Нелегальна забудова на Живописній: впав бетонний паркан та згоріли будівельні вагончики

0

10 квітня більше двохсот мешканців будинків на перетині вулиць Львівської та Живописної вийшли на протест проти нелегального будівництва. Поліція намагалась залякати та розігнати людей.

Люди обурені забудовою ділянки під їх вікнами. Протестувати вийшли і молодь, і молоді мами, і люди старшого віку.

Для “забезпечення правопорядку” зігнали дільничних інспекторів зі всього району. Також були присутні група невідомих у темному одязі. Силовики кидали в людей з території будівництва шумові гранати.

Фото: Прохор Антоненко

Підійшли до групи невідомих осіб з’ясувати поліція то чи тітушки. У першого видно ланцюжок, до якого в кишені пристебнуте посвідчення. На прохання показати документи і представиться, поліцейський в штатському відповів «ні, не на службі». Виникає питання, що ж ви тоді тут робите? Каже, що «моя сусідня ділянка». Як з’ясувалось, це було біля тридцяти дільничних поліцейських з усього району, яких пригнали в не робочій час захищати забудову, –  розповідає місцевий мешканець Олег.

Кілька тижнів тому забудовник зеленої зони «ІБК «Центробуд» хизувався підтримкою влади, наймав тітушок та домовлявся про захист забудови сотнею спецпризначинців підрозділу «нової поліції». Тоді мешканцям не вдалось знести укріплений з усіх сторін бетонний паркан. А тітушки побили кількох активістів.

Але акції протесту продовжувались. Люди навіть перекривали проспект Перемоги, щоб привернути увагу до протизаконних дій забудовника.

 

Я пишаюсь мешканцями Святошинського району. Чимало активістів з усього Києва кажуть «от нам би таку активну громаду». Це дійсно так. Вчора люди вкотре довели, що останнє слово за місцевою громадою. Кияни готові відстоювати свої права та боронити зелені зони від забудовників та влади, яка наліво і направо роздає землю, – каже Прохор Антоненко,  депутат Київради, який був з громадою того вечора.

Наразі триває перевірка ДАБІ дозвільних документів, але забудовник, не діждавшись її закінчення, активізував дії по знищенню зеленої зони.

Нагадаємо, раніше жителі Святошинського району зупинили незаконне будівництво на Обухівській.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539