“Коцюбнським тепломережам” суд відмовив у касації

0

12 квітня Господарська палата Верховного Суду відмовила ЗАТ “Коцюбинські тепломережі” (акціонер ТОВ “Мастер-Енерго”) в касаційній скарзі.

Скаргу прокуратури задовольнив частково і відправив на новий розгляд у першу інстанцію. Повний текст рішення буде за 5 днів.

Суд касаційної інстанції підтвердив незаконність угоди про створення “Коцюбинських тепломереж” та передачі котелень до статутного фонду товариства.

“Перед переворотом влади в селищі на комунальну котельню зайшли рейдери “Мастер-Енерго”з державною службою охорони. Вже тоді було зрозуміло, що ставки дуже високі. Нас виморожували восени через змову Ірпеня та “Мастер-Енерго” – ми вистояли. Потім вони вирішили зробити в кінці опалювального сезону переворот. Вони готувалися до того, щоб у касації злити цю справу, але вчора ми зробили все можливе, щоб самопроголошений голова селища не зміг піти до суду як представник громади і злити справу. Ми перемогли монополіста. Велика заслуга в цьому і громади, і прокуратури, яка в цій справі працювала в інтересах селища Коцюбинське”, – наголошує селищна голова Ольга Матюшина.

Інтереси держави в процесі представляла представниця Генеральної прокуратури Тетяна Гришина.

На суді позицію прокуратури підтримали члени територіальної громади селища Коцюбинське.

Рішення касаційної інстанції остаточне і оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, за попередньої влади у селищі Коцюбинське було створено ЗАТ “Коцюбинські тепломережі”. Контрольний пакет був у ТОВ “Мастер-Енерго”. Селищна рада внесла протиправно до статутного капіталу стратегічне майно громади – котельні, які опалюють мешканців селища. Відповідно ТОВ “Мастер-Енерго” стало фактично монополістом й неправомірно контролювало майно громади.

Як показав огляд котелень восени 2017 року – котельні були в аварійному стані.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539