“Юлина тисяча” – Федорук не визначився і взяв тайм-аут

0

Голосування за так звану “Юлину тисячу” в Бучанській раді не відбулося. Хоча таке питання було в порядку денному сесії 13 квітня. Міський голова Анатолій Федорук не поставив це питання на голосування, а після виступів депутатів під час розгляду цього питання оголосив перерву в сесійному засіданні.

Депутати підозрюють, що Федорук не визначився, як буде для нього краще, – коли депутати проголосують за ініціативу “Батьківщини” чи коли голосуватимуть проти.

“На сесії Бучанської міськради в порядку денному було питання про звернення до КОДА та КОР з проханням прийняти програму грошової підтримки пенсіонерів, у тому числі й міста Буча. Під час засідання сесії з’явилося  два проекти рішення з цього питання – різні за своїм змістом. Один – на початку засідання, а другий – під час розгляду питання, наприкінці сесії. Хто ініціював дані проекти рішення невідомо, оскільки жоден з депутів не вносив пропозиції по цих проектах рішень. Вони також стосувалися звернення до КОДА та КОР але текст був інший – в ньому рада просить, щоб бюджет області виділив дотацію для перевезення незахищених верств населення”, – розповідає як було на сесії депутат Бучанської ради Іван Окоєв.

“Після того, як мені вручили вже третій проект рішення, я виступив і запитав міського голову Анатолія Федорука, як сталося так, що з’явилося 3 проекти рішень на одному сесійному засіданні. Я запитав також, чи це не є порушенням регламенту? Федорук по суті не відповів. Виступив також депутат з “Батьківщини” Олег Сотніков з цього ж питання. Склалося враження, що Федорук ще не визначився для себе як йому вигідніше голосувати за це питання – за чи проти. Адже, якщо рада за нього не проголосує, він посвариться з “Батьківщиною”, яка дає йому необхідну більшість під час сесійних голосувань для прийняття “потрібних” питань. А якщо рада проголосує за “тисячу”, Федорук посвариться з БПП і його коаліція “Нові обличчя” + БПП може розвалитися. В результаті, саме на цьому питанні Федорук оголосив перерву в цьому сесійному засіданні, сказавши, що йому необхідно провести консультації з головами фракцій”, – додає Окоєв.

Депутат переконаний, що цим питанням депутати “Батьківщини” та БПП поставили Федоруку “вилку” і зараз він вирішує, ким йому вигідніше пожертвувати.

Нагадаємо, “Батьківщина” заявляє, що близько 400 тис. пенсіонерів Київщини зможуть отримувати протягом року щомісячну доплату по 1000 гривень, це 4,8 млрд. гривень.

У Фінвідділі департаменту КОДА говорять, що ця ініціатива суперечить Бюджетному кодексу й таких грошей в бюджеті нема. Цю думку підтримала “Самопоміч”, яка є партнером “Батьківщини” по коаліції в облраді.

Як відомо, Юлія Тимошенко за рік до президентських виборів у 2009 році пообіцяла вкладникам Ощадбанку, що вони отримають по 1 000 грн (т. зв. “Юлина тисяча”). Суми, яку тоді забюджетував уряд для передвиборчої обіцянки, за повідомленнями ЗМІ, вистачало лише кожному 70 вкладнику ощадбанку.

Фото на кавер: Бучанська міська рада. Офіційна сторінка

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539