Як виглядатиме кінотеатр “Братислава” після реконструкції

0

Проведено тендер і підписано договір на проектування Громадського центру в кінотеатрі “Братислава” в Оболонському районі.

Це тверде “так” за збереження об’єкта у власності громади, а не безкоштовна приватизація через створення ІТ-кластеру”, – говорить депутат Київради Костянтин Богатов.

За його словами, комунальне підприємство “Київкінофільм” провело тендер на проектні роботи з капітального ремонту будівлі і внутрішніх приміщень кінотеатру.

На це витратять 747 тисяч гривень. Очікується, що переможець тендеру здійснить проект ремонту до 1 серпня 2018 року.

Останні роки радянський кінотеатр “Братислава” по вулиці Олександра Архипенка,5 через аварійний стан був зачинений, а територія довкола занепадала. Нині ж йдеться про створення сучасного мультифункціонального культурного центру.

Нагадаємо, одна з українських IT-компаній подала у КМДА проект реконструкції “Братислави”, основна мета якого – облаштування в приміщенні центру розвитку інформаційних технологій. І ще восени минулого року комісія КМДА з питань власності хотіла це зробити.

Тоді громада виступила проти такого сценарію розвитку подій. Люди говорили, що створення на цьому місці культурного центру з кінотеатром та концертним залом було б кращим варіантом. У приміщенні могли би діяти художні колективи, танцювальні школи, аматорські театри і багато іншого. А офісні приміщення можна розміщувати деінде.

Ідею підтримали і діячі культури. Приміром, солістка музичного проекту “Українські барви” Оксана Стебельська. “Нам не треба ще один офіс, нам потрібен багатофункціональний культурний простір, оскільки в Києві недостатньо приміщень для проведення масових заходів… Натомість пропозиція створення тут ІТ-офісу виглядає як випадок, коли просто хтось «поклав око» на ласий шматочок”, – сказала вона.

“Я пишаюсь нашою оболонською громадою, яка прийшла на Громадське слухання і повернула ситуацію на рейки розвитку культури, без вашої підтримки в залі і на комісіях цього б не сталося”, – говорить Богатов.

Цікаво – переможцем тендеру стало ПП “Інноваційна науково-технічна експертна компанія”. Це воно заявило, що може виконати роботи за 747 тисяч гривень, хоча від початку очікувана вартість робіт становила 1 млн гривень. Про це йдеться на сторінці електронної системи державних закупівель ProZorro.

Згідно з даними аналітичної системи “Оpendatabot”, ПП “Інноваційна науково-технічна експертна компанія” зареєстровано у Києві, його керівником є ??Олександр Матросов.

Також відомо, що розмір статутного капіталу підприємства складає 100 гривень.

Це ж підприємство свого часу надавало пропозиції щодо проектно-кошторисної документації по об’єкту: “Капітальний ремонт будівлі музею С.С. Прокоф’єва та облаштування прилеглої території, за адресою: Донецька область, Покровський район, с. Сонцівка, вул. Центральна, буд. 2а”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539