Вороняче запитання: скільки коштує київський дворик з круками

0

Столичний дворик з воронами незабаром може щезнути. Ділянку на Рейтарській виставлено на продаж.

“Пропонується для продажу земельна ділянка за адресою: м. Київ, Шевченківський район, вул. Рейтарська, 9, дві хвилини від метро Золоті Ворота. Площа ділянки – 24 сотки. Є два заїзди. Будівництво погоджено з КМДА і ДАБК (до 10 поверхів). На ділянці є три будівлі, загальною площею 450 кв.м. Зручний під’їзд для будтехніки. Ціна – 1 мільйон доларів. Можливий торг”, – таку об’яву можна знайти в Інтернеті.

До неї додаються кілька фото.

На них можна помітити клітку з воронами.

У затишному дворику у самому центрі Києва вже кілька десятиліть живуть круки. Нині їх двоє – Крум та Карлуша. Йому – 18 років, їй – 28. На початку 2000-х було четверо. Але тоді хтось невідомий відчинив клітку, і з чотирьох повернулися лише троє. Один ворон помер минулого року.

Як з’явилися круки на Рейтарській – точно не відомо. Говорять один місцевий житель знайшов ворона, приніс його додому, а потім у дворі збудував йому клітку. Згодом до одного додались ще кілька – приносили люди.

Відомо – ворони дуже розумні птахи. Ці, приміром, навчилися імітувати звуки автомобільної сигналізації, від чого місцеві жителі не у захваті. Але саме вони готують птахів та доглядають за ними.

У 2015 на стіні будинку поряд з’явився мурал з зображенням круків – картина під назвою “Вісник життя”. Зграю чорних птахів, які клюють насіння, намалював художник Олександр Брітц. Серед них – один білий. На думку митця – той символізує добрі звістки і народження нового життя.

Якщо будівництво на Рейтарській розпочнеться, то не відомо, що буде з круками. Київ може втратити затишне та цікаве місце для прогулянок туристів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539