Все для “царя”! Що думають про Порошенка у Вишгороді

0

Мешканці Вишгорода не чекали Президента.

Сьогодні, 15 травня, Президент України Петро Порошенко особисто приїхав відкривати перший енергоефективний фельдшерсько-акушерський пункт у село Боденьки Вишгородського району на Київщині.

З нього має початися реформування сільської медицини. Про це йдеться у твіттері голови держави.

“Я запропонував абсолютно унікальну модель – модель телемедицини”, – сказав він. Мова про те, що сільській лабораторії має бути не лише медичні працівники, а й найнеобхідніше обладнання для першого швидкого аналізу і діагностики.

Отриману інформацію про пацієнта фельдшер зможе надсилати до медичного хабу або у район, де лікар прочитає кардіограму, проаналізує необхідні дані, побачить симптоми, а якщо потрібно зв’яжеться із обласним центром чи Києвом, залучить спеціалістів і поставить якісний діагноз.

“Це дозволить зберегти “платинові чи золоті хвилини і години”. Бо в більшості випадків медична допомога, яка буде надана протягом першої години часто-густо рятує життя”, – сказав Петро Порошенко, додавши, що коли українці були позбавлені цієї допомоги вони були приречені.

Приїзд Президента мав й інший бік медалі. Мешканці Вишгорода від ранку скаржаться на перекриті дороги, заборону паркування та залучення працівників до зустрічі. Адже після відкриття, Президент приїхав і у місто – помолитися Вишгородській іконі.

“Підготовка до приїзду Порошенка йде повним ходом. Автомобілям паркуватись заборонено, працівників медустанов району зняли з роботи, одягли на них бірки і повезли в Боденьки. Настрій у них передблювотний. Тепер серйозно. Поспілкувалась із працівниками екстреної медичної допомоги. Дві бригади на честь такого урочистого моменту знято з чергування. Тому шановні мої земляки, не хворійте сьогодні, будь ласка!”, – пише Ірина Побидаш.

Та показує кілька фото.

Цей пост викликав бурхливу реакцію користувачів соціальної мережі.

Хтось пише: “І стільки галасу з відкриттям медпункту, навіть не лікарні”. Хто згадує: “То ви ще не знаєте, як Янукович в Лютіж приїжджав! Під кожним кущем автоматники в лісі, а на території Центру під кожною сосною снайпери! Вікна завісити жалюзі і не виглядати! З кабінетів не виходити навіть в туалет, в тому числі й інвалідам. Так що розслабтеся!”.

 

Про перекриття доріг у центрі міста пишуть і на місцевих форумах.

“Що відбувається? Перекрили в’їзд і навіть не пускають на паркову”, – пише житель міста Толя Сірош.

“Пощастило мені, можна сказати, фартонуло. Я сьогодні повернулася у дитинство. У Радянський Союз. У справжнісінький махровий совок. Дороги перекриті. Світлофори відключені. Купа поліції. Траву від фарбування врятувало, що вона ще дуже зелена”, – пише жителька Вишгорода Марія Толстих.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539