Хто гріє депутатів Київщини: смертельна любов до хижаків

0

Згідно з законом, депутати декларують цінне майно, вартість якого більше 100 прожиткових мінімумів. Відповідно в деклараціях мають бути зазначені лише ті шуби, вартість яких більше 150 000 грн. Проте деякі депутати вказали дешевші вироби з хутра.

Щоби пошити одну шубу з шиншил, треба забити до 170 звірят. Для того, щоб виготовити хутряний виріб з норки, треба вбити понад півсотні тварин. Для шуби з соболя – 80 тваринок.

“Ходити в шубі можна по місту. Даже в обласну раду можна ходити в шубі. Ви зайдіть в обласну раду й подивіться – ходять у шубах чи не ходять. Ви такі питання задаєте, знаєте, дуже смішні, якщо чесно”, – каже депутатка від “Радикальної партії” Наталія Гунько, яка отримала в подарунок у 2017 році шубу з баргузинського соболя марки Upstar Continental.

На сайті магазину вартість хутра близько 10 тисяч доларів і більше.

 

“Хутро все більше зникає зі світових подіумів і магазинів. Найвідоміші модні бренди відмовляються від використання кривавого матеріалу, а деякі країни на державному рівні забороняють хутряну промисловість. Колись хутро являлося ознакою статусу та ваги у суспільстві, втім кам’яний вік минув і сьогодні натуральне хутро за статусністю можна порівняти хіба що з килимом на стіні. А якщо точніше, хутро – криваве жлобство”, – наголошують в зоозахисній організації UAnimals у коментарі Громадському руху ЧЕСНО.

Окрім Гунько в Київській облраді вироби з хутра задекларувала дружина кандидата на відкликання депутата БПП Вячеслава Соболєва . Вона указала в декларації три жакети з соболя. 

“Дата їх набуття приблизна, а вартість взагалі мені невідома, оскільки 2-ма з них вона володіла ще до моменту реєстрації нашого шлюбу. Ще один – подарунок від її батька. Та, оскільки деякі з роз’яснень з приводу вартості майна, яке підлягає декларуванню, є досить суперечливі, а точна вартість жакетів мені невідома, то на момент заповнення декларації я вважав за потрібне вказати їх наявність. Разом з тим зазначу, що ринкова вартість аналогічних виробів, звісно, є значно меншою ніж 100 прожиткових мінімумів”, – відповідає Соболєв.

У Київраді в деклараціях є 7 хутровласників.

“Батьківщинівка”-прогульниця комісії Олена Антонова має 2 хутряних пальто. Вартість не вказала.  

Колега по фракції і також прогульниця комісії Тетяна Меліхова задекларувала шубу з натурального хутра та італійський полушубок MARCO VANOLI з натурального хутра.

Дружина “батьківщинівця” Олександра Березнікова, який став найбільш пасивним депутатом Київради-2017, має шубу сірого кольору. Її вартість у 2010 році становила 64 тисячі гривень. За Законом, ця шуба не підлягає декларуванню, оскільки не перевищує поріг декларування в 100 прожиткових мінімумів.

Дружина депутата з фракції “Єдність” Ігоря Кісільова також задекларувала шубу, яку можна було не вказувати в декларації, бо вона придбана за 8 тисяч гривень. Проте її шуба є і в декларації чоловіка-депутата, і в її декларації після звільнення з роботи в Адміністрації Президента. Цікаво, що в декларації чоловіка відображений не весь дохід дружини, зокрема не вказано 960 тисяч гривень від відчуження рухомого майна.

Людмила Костенко з фракції БПП “Солідарність” задекларувала шубу, але ні дату придбання ні вартість не вказала.

Депутатка із “Самопомочі” Юлія Лобан задекларувала дві шуби – одну свою, іншу – рідної сестри, з якою проживає.

“Самопомочівка” Олеся Пинзеник задекларувала “хутряну шубу за коліно”.

Нагадаємо, у деклараціях народних депутатів України Громадський рух ЧЕСНО виявив 84 шуби.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539