У Біличанський ліс повернуто ще 6 га, подерибанених Коцюбинською сільрадою, – прокуратура

0

Прокуратура Київської області цьогоріч у судах повернула державі майже 6 га Біличанського лісу за 42 позовами про незаконне виділення ділянок у державному лісі Коцюбинською селищною радою. Про це повідомляє прес-служба облпрокуратури.

“Установлено, що у 2008 році та протягом останніх років Коцюбинська селищна рада приймала рішення на підставі яких громадяни незаконно отримали у власність лісові землі… Біличанського лісу. Вказаними рішеннями селищна рада роздала громадянам землі лісового фонду для будівництва та обслуговування житлових будинків, вийшовши за межі своїх повноважень щодо вилучення та зміни цільового призначення цих земель, оскільки зазначене питання відноситься винятково до компетенції Кабінету Міністрів України”, – повідомляється на сайті прокуратури області.

Протягом 2018 року задоволено 42 позови щодо повернення державі з незаконного володіння громадян майже 6 га земель Біличанського лісу загальною вартістю понад 40 млн грн.

На даний час Прокуратура Київської області й надалі вживає заходи для повернення земель лісового фонду державі.

Нагадаємо, Коцюбинська селищна рада у 2008 році роздала 501 ділянку в Біличанському лісі депутатам селищної ради, їхнім родичам, наближеним до місцевої влади особам та підставним громадянам. Понад двісті осіб з Дніпропетровської області стали власниками ділянок у лісі й, як правило, про це не здогадувались. Прокуратура відкрила кримінальні провадження.

Своїм указом в.о. Президента Олександр Турчинов після 5 років боротьби за збереження лісу підписав Указ про розширення Нацпарку “Голосіївський” за рахунок Біличанського лісу на майже 6,5 тисяч гектарів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539