Письменники у столиці презентують свої новинки: серед них і Кличко (ФОТО)

0

Близько 200 українських письменників і 100 гостей з 31 країни світу – з 30 травня по 3 червня у Мистецькому Арсеналі триватиме VІII Міжнародний фестиваль “Книжковий Арсенал”.

В одному приміщенні зібрались представники 150 видавництв, які спеціально до форуму підготували новинки. Серед них: “Вогонь і лють: всередині Білого дому Трампа” Майкла Вулффа, “Homo creativus. Як новий клас завойовує світ” Річарда Флорида або “Ревю одного журналіста” Арнольда Шварца.

У перший день форуму його відвідали як автори – Сергій Жадан, Іван Малкович, Антін Мухарський, так і відомі читачі, як то Президент Петро Порошенко.

“Розпочати я хочу зі слів підтримки українського режисера Олега Сенцова. Ми маємо зробити все для його порятунку, так само як зробити все для всіх українських в’язнів у Росії. Про це не можна мовчати і тільки наш спільний голос дає шанс на перемогу”, – заявила генеральний директор “Мистецького арсеналу” Олеся Островська-Люта під час офіційного відкриття “Книжкового Арсеналу”.

На підтримку кінорежисера у дворі Мистецького Арсеналу розтягнуто величезний банер з написом “Свободу Сенцову”, а серед стендів видавництв є і “Laurus”, що видало окремою книжкою оповідання кінорежисера.

Цьогорічною темою форуму є “Проект майбутнього”.

Якщо в минулі роки на фестивалі говорили про літературу під час війни, а також про сміх за часів кризи, то нині кураторська команда пропонує зазирнути в майбутнє і дізнатися, про що людство мріє далі, яким буде майбутній світовий порядок, які шанси у демократії перед лицем гібридних викликів.

Форум насичений подіями. Вже ввечері 30 травня на літній сцені у дворі зібрав своїх читачів поет і прозаїк Сергій Жадан. Він представив нову збірку поезії “Антена”.

А до того у залі “Фарби” дискутувала шведська дитяча письменниця і журналістка Єва Суссо. Тема: “Як говорити з дітьми на складні теми”.

Того ж дня свою книгу представив і брат мера Києва Володимир Кличко.

Її назва – “Управляння викликами. Як застосувати спортивну стратегію у житті та бізнесі”.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539