Загроза розпуску: Ірпінська ТВК замінило представників “Самопомочі” в Коцюбинському

0

31 травня відбулося засідання Ірпінської ТВК.  Члени ТВК, які місяць зволікали з розглядом заяви “Самопомочі” про заміну представників в Коцюбинському, відголосували за нове подання партії.

Новими членами Коцюбинської ТВК від “Самопомочі” стали мешканки ЖК “Атлант” Ірина Черненко та Світлана Стєнькіна. Вони вступлять у повноваження після складання присяги в Коцюбинському.

Засідання ТВК в Ірпені відбулося лише після вчорашнього повідомлення “Самопомочі” про підготовку заяви до Центральноїхї виборчої комісії про розпуск Ірпінської ТВК через бездіяльність.

“Зараз ми аналізуємо чи буде правомірним звернення до ЦВК із скаргою про розпуск Ірпінської ТВК. Я так розумію, що після вчорашньої нашої заяви вони злякалися і сьогодні в терміновому порядку зібралися і провели заміни. Тільки от не зрозуміло, чого ж не зробили це раніше, ми не один раз до них зверталися”, – говорить депутат Київської облради від “Самопомочі” Роман Титикало

Саме через саботаж членів Коцюбинської ТВК від “Самопомочі”, голоси яких були вирішальними, у травні не було прийнято рішення про відкликання депутата самовисуванця Олександра Хвостенка, який є дерибанником Біличанського лісу і отримв ділянку в лісі під час дерибану.

Нагадаємо, “Самопоміч” провела таємно від громади заміни своїх представників у Коцюбинській ТВК на початку 2018 року. Про заміни не знали навіть попередні представники партії, які входили до ТВК. Місцева журналістка Ірина Федорів у своєму блозі на “Українській правді” звинуватила у зраді інтересів громади народну депутатку Ірину Сисоєнко, яка, як їй стало відомо, ініціювала заміни членів ТВК.

Нові члени ТВК від “Самопомочі” саботували засідання, коли розглядали питання відкликання депутата Віктора Анісімова.  Також вони саботували другу ініціативу щодо вікликання депутата Хвостенка, коли громадяни провели збори і зібрали близько 80 підписів для відкликання депутата, який не працює в інтересах громади і саботує важливі для селища питання. Представниця ТВК від “Самопомочі” Ірина Нестеренко залишила засідання, погрожуючи та вислювлюючись нецензурно.

Згодом підписи громадян без первірки члени ТВК більшістю голосів визнали недійсними.

Під час перевороту в селищі Коцюбинське, на членкиню ТВК від Самопомочі Ірину Нестеренко самопроголошений голова селища Микола Єременко намагався оформити картку підписів, яка давала доступ до бюджетних коштів у розмірі майже 30 мільйонів. Документ, який надавав Нестеренко такі повноваження був скріплений підробною гербовою печаткою.

У подальшому членкиню ТВК від Самопомочі заявили як учансицю прес-конференції в УНІАН разом із самопроголошеним Єременком та догхантером Святогором. Нестеренко не заперечила той факт, що у списку учасників прес-конференції вона була заявлена як спікер.

Згодом депутата Єременка затримало СБУ. Йому і ще 4 депутатам СБУ інкримінує вимагання хабарів в Коцюбинської селищної голови за підтримку на сесіях бюджетних питань. Прізвище депутата Хвостенка на судовому засіданні фігурувало як одне з 4 прізвищ депутатів, що входили до групи депутата Єременка.

У аудіорозмовах, які були оприлюднені на “Українській правді” Хвостенка згадують як депутата з групи впливу Єременка.

Як відомо, Ірпінську міську виборчу комісію очолює за квотою “Батьківщини” забудовник Віктор ГурінЙого звинувачують у незаконній забудові та побитті людей.

ЦВК вже визнавала бездіяльність Ірпінської ТВК та припиняла її повноваження за скаргою “Самопомочі” у 2016 році. Тоді  партія “Самопоміч” кілька днів вимагала здійснити заміну члена Коцюбинської ТВК під час виборів Коцюбинської селищної ради.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539