П’ятдесят перша дерибанна сесія або чому Карплюку не йметься

0

29 травня, у четвер в Ірпені відбулась таки раніше перенесена 51 сесія Ірпінської міської  ради. Проблеми у присутніх депутатів “свободівців” почались з початку сесії.

Справа в тому, що процедура реєстрації  учасників сесійного процесу передбачає і реєстрацію бажаючих виступити на сесії. Мною вже неодноразово працівникам апарату ради, секретарю ради, головуючому на засіданні та членам профільної регламентної комісії, наголошувалось, про ігнорування  адміністрацією цієї норми, що прописана в регламенті  ради.

Реєстраційного листа для легітимізації виступів не було і цього разу! Тому і не дивно, що коли на початку засідання я звернувся до головуючого  на сесії Володимира Карплюка з вимогою виступу на сесії, він увійшов  у легкий “ступор” і тричі уточнював форму мого виступу! Тут варто дещо пояснити. Враховуючи те, що “карплюківці”, задля уникнення перешкоджань з боку опозиційних депутатів та громади, такий важливий інструмент депутатської діяльності  як Депутатське звернення та Депутатське запитання “затасували” в питання “Різне”, що розглядається в кінці засідання та фактично ні на що не впливає.

Отже, єдиною можливою  формою  виступу перед  розглядом порядку денного залишився Депутатський запит!

Його я і оголосив на початку засідання. Стосувалось воно раніше поданої пропозиції “свободівців”, але і до нині проігнорованої владою, щоб у святкові дні піднімати над Ірпенем червоно-чорний прапор української звитяги і боротьби! Ми пропонуємо, щоб цей прапор майорів поруч із синьо-жовтим національним прапором нашої Держави, на честь загиблих і воюючих Героїв України!

І якщо ігнорування “свободівської” пропозиції екс-регіоналами  Карплюка мені зрозуміле, то негативна реакція у вигляді істерики з боку  представника АТОвської спільноти Приірпіння мене відверто шокувала!

Реакцію на пропозицію з боку Заступника Громадської ради учасників Антитерористичної операції при Ірпінському міському голові  Антона Головенка, я знав наперед. Він вважає це недоречним та назвав це ще і маніпулятивним! Що саме вважає маніпуляцією Антон  Головенко, він так і не пояснив!

А от істерична реакція Голови Громадської ради учасників Антитерористичної операції при Ірпінському міському голові Олександра Головенька на червоно-чорний прапор мене відверто засмутила (ви можете бачити це на відео  у задніх рядах сесійної зали)! І це саме в той момент коли я повідомив присутнім про загибель бійця Першої Окремої Штурмової Роти ДУК ПС – Мар‘яна Корчака, друга “Хитрого”!

Це дуже дивно, адже ця особа представляє інтереси усіх АТОвців регіону, серед яких багато добровольців. І ігнорувати їхню думку він не має права! Можливо, намагання сподобатись Карлюку і його оточенню перевищило зобов’язання враховувати інтереси АТОвців- добровольців ?

Цікаво, що  майже зразу після того як Карплюк, після вирішення питань свого оточення, покинув сесійну залу, ці двоє також пішли геть! Робіть висновки самі!

Я лиш хочу порадити  представникам АТОвської спільноти, якщо у них випаде колись нагода  відвідати український воюючий Схід, то нехай заїдуть  в підрозділи добровольців та запитають їхню думку з цього приводу! А Антону Головенку раджу усвідомити, що на передовій цей прапор веде у бій, але покояться загиблі Герої саме тут на мирних не воюючих теренах! Отже і над мирними містами воюючої країни він зобов’язаний майоріти також!

А взагалі ця сесія була знову “дерибанною”. Наприклад, “любий друг” мера – Олексій Горьков “ЖК Жасмін” отримав знижку на пайову участь у розмірі 50 відсотків! Майже таку саму знижку отримали і інші “любі друзі” Карплюка- Бокоч Іван “ЖК Green Life”, та Шашенко “ЖК NovoSell” . А особливий “друг” Вадим Білокур “ЖК Озерний”, заплатив лиш ПІВ-ВІДСОТКА пайової, нагрівши бюджет на майже 850000 грн! “Планета пластик” недоплатила біля 250000 грн та ще і отримала прощення пені і штрафів з легкої мерської руки.

Куди пішла різниця з недоотриманих коштів , а це більше  мільйона вісімсот гривень наших з вами грошей можемо лиш здогадуватись але точно не на квартири соціально-незахищеним верствам, що на жаль “АТОвців мера” це ніколи не обходило!

Також, мерське угрупування протягнуло без обговорення Звіти про виконання фінансових показників Комунальних підприємств міста за 1-й квартал 2018 року. Збитковими є нині близько десяти комунальних закладів. Нагадаю,що керівники комунальних підприємств міста жодного разу не звітували за свою роботу, отож, ці підприємства і надалі лишаються комфортним місцем працевлаштування осіб, наближених до мера Ірпеня.

Також вже традиційно затверджувались утаємничені Детальні плани територій, які народились в кабінетах мера-забудовника і не погоджені з громадою! Були і  зарахування пайової участі роботами(замість реальних  грошей), які не реально  проконтролювати!

Та і при зміні цільового призначення землі на користь забудови не забув Карплюк задовольнити і своїх близьких людей: депутата Андрія Страховського та  свою екс-дружину Ларису Карплюк.  Бо ж для своїх все найкраще – таке життєве кредо Карплюка! Шкода лиш, що пересічні ірпінці так і не стали для мера своїми! Адже Ірпінь – це не Європа, де вже мешкає родина нашого мера…

Певно не йметься  мерові скоріше об’єднатися з родиною але надприбутки в Ірпені  утримують від цього, бо так ще багато треба встигнути?!

У кінці сесійного засідання секретар ради учасниця проекту “нові лідери” Анастасія Попсуй (яка змінила прізвище на Заблоцька) знову відзначилась порушенням закону, не надавши мені виступити у “Різному”.

Безкарність множить злочини, а байдужість підживлює безкарність!

Не будьте байдужими – не толеруйте до пройдисвітів, бо вам тут жити! Вам, а не їм!

Автор: Ігор Домбровський, депутат Київської обласної ради від “Свободи”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539