Землі шкіл під загрозою забудови – прокуратура позивається до відділу освіти Ірпеня

0

Ірпінським відділом Києво-Святошинської прокуратури предявлено до суду 2 позовні заяви до управління освіти і науки Ірпінської міської ради. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відділ освіти звинувачують у бездіяльності щодо оформлення двох земельних ділянок на території освітніх закладів, що розташовані у Коцюбинському.

Мова йде про земельну ділянку площею 3,5 га, що перебуває в користуванні ЗОШ № 18 та земельну ділянку площею 0,8 га навчально – виховного комплексу “Школа І-ІІ ступенів – Коцюбинський гуманітарний ліцей” з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти.

У прокуратурі зазначають, що на вказані земельні ділянки мають бути оформлені правовстановлюючі документи.

Коцюбинська селищна рада залучена в одному позові як третя особа на боці позивача, яка не пред’являє самостійних вимог.

“Відсутність правовстановлюючих документів на земельні ділянки створює передумови для можливих зловживань щодо розпорядження ними, формує ризики для нормального функціонування навчальних закладів та навчально – виховного процесу, що може призвести до негативних наслідків, порушення прав дітей та інтересів держави у сфері охорони дитинства”, – повідомляють у прокуратурі.

Селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина повідомила “Громаді Приірпіння”, що підтримує позов прокуратури у повному обсязі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539