Привітання у конверті від столичного депутата?

0

Фактично напередодні нового виборчого процесу жителі столичного Оболонського району почали отримувати привітання до дня народження від столичних депутатів від “Солідарності” – Людмили Костенко та Наталії Приходько.

Листівку з фото у своїй скриньці знайшла Олена Петрівна.

“Це був білий конверт з наліпкою з адресою, – розповідає вона. – Про того, хто надіслав, його ані слова. Коли відкрила, то побачила усміхнене обличчя депутатки на окрузі – Наталії Приходько та її привітання до дня народження моєму синові”.

Виявилося, що й сусіди теж отримували вже подібні листи щастя.

Пізніше син жінки поставив риторичне запитання: за які кошти друкуються листівки та звідки у працівників громадської приймальні депутатів взагалі персональні дані?

Відомо, що кожен столичний депутат отримує кошти у свій фонд. Використовувати їх може за допомогою громадських організацій, які включені до мережі головного розпорядника. У Наталії Приходько ГО називається “Рідна”, а у Людмили Костенко – “Юніте”.

План використання бюджетних коштів складає сам депутат, а після звітує. Про це Громаді Київщини повідомили у Київській міській раді. Також там надали перелік добрих справ депутатів на своїх округах.

Ось так має витрачати кошти Наталя Приходько:

А так витрачає бюджетні кошти депутат Костенко:

“Отже відповідно до планів використання бюджетних коштів громадських приймалень депутатів Київської міської ради друк листівок не передбачений, в тому числі з привітаннями до дня народження мешканців міста Києва”, – йдеться у відповіді, отриманій від Київради за підписом заступника міського голови Володимира Прокопіва.

Звісно, ви вирішили запитати й у Приходько, й у Костенко за які кошти вони друкують та надсилають привітання.

“Знаю про цю ситуацію. Мені вже, навіть, і листівку принесли. До цих вітань не маю жодного відношення. Я вітаю тільки тих людей, яких знаю особисто та з якими познайомилась під час мого депутатства на дворових зустрічах чи у приймальні”, – розповідає в коментарі “Громаді Київщини” депутатка Людмила Костенко.

За словами Костенко, на окрузі якісь зловмисники заліплювали її рекламою ліфти у будинках, аби дратувати мешканців:

“Це не перша спроба очорнити мою репутацію. Раніше були наліпки “під Костенко”, які розвішували у ліфтах на дверях та інших місцях, з єдиною ціллю – дратувати мешканців настирливою рекламою. Бувало, що збирали підписи “на заміну вікон”, говорячи про програму КМДА, якої у реальності не існувало. Також, від мого імені збирали підписи на підтримку будівництва ТРЦ над метро “Героїв Дніпра”. Про цей випадок я вже не могла мовчати і розказала і у Facebook і виступила на сесії Київради. Про листівки з “привітаннями” мені відомо лише декілька випадків. Навіть якщо я просто напишу про це у своєму Фейсбуці, то аудиторія цих “вітань” збільшиться у сотні разів. Більш того, тоді з недовірою будуть відноситись до моєї реальної діяльності на окрузі. А саме цього і добиваються ці зловмисники”, – каже Людмила Костенко.

Вона говорить, що особисті данні жителів Оболоні у її приймальні є, але лише тих 20 тисяч, які звертаються до неї та надають згоду на обробку персональних даних.

А також визнає, що своїх виборців з днем народження вітає, але особисто і не всіх.

“Я вітаю людей, з якими співпрацюю ще з 2015 року. Навіть технічно ці вітання проходять інакше. Я не довіряю цей процес стороннім людям та пошті. Тільки особисті зустрічі зі мною чи з моїми помічниками”, – сказала Костенко.

Про це говорить й Наталія Приходько.

“У моїй приймальні започаткована традиція вітати людей особисто – це стосується людей з якими познайомилась та спілкуюсь під час виборів та всієї каденції”, – сказала вона. Та додала, що не знає, хто надсилає привітання у вигляді листівок від її імені.

Цікаво, що і Наталія Приходько, і Людмила Костенко певним чином пов’язані з Вадимом Столаром, бізнесменом та колишнім депутатом Київради.

Так, приміром Людмила Костенко відкривала дитячий майданчик, який до того побудував Столар, а Наталія Приходько була заступником патронатної служби, яку за кілька місяців до того очолював той.

Самого ж Столара у ЗМІ називали частиною молодої команди мера Леоніда Черновецького. Наприклад, він до 31 листопада 2012 року орендував віллу в Конча-Заспі, яка належить синові екс-міського голови Леоніда Черновецького. І саме у часи Черновецького почалась активна робота з виборцями, особливо з чутливими категоріями людей, які потребують допомоги.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539