Журналісти зустрілися з новопризначеним прокурором області Киричуком

0

Максиму Киричуку, який нещодавно очолив прокуратуру Київської області, журналістки Ірина Федорів та Олена Жежера повідомили про проблеми, які є не вирішеними в регіоні й обговорили спільні напрямки діяльності.

Зокрема, Ірина Федорів підняла питання можливого зриву опалювального сезону в селищі Коцюбинському через ТОВ “Майстер-енерго” та не розкритих кримінальних проваджень за фактом побиття активістів в регіоні.

“Це дуже позитивно, що новий прокурор не відмовив журналістам у зустрічі. Ми наголосили на тому, що як і торік для Коцюбинського питання № 1 це опалення. Ми маємо раз і назавжди закрити питання по ТОВ “Мастер-Енерго”, в якого ОДА не забирає ліцензію і тим самим наражає не лише громаду Коцюбинського, а й інший населені пункти Київщини. Окрім опалення, для Коцюбинського є ключовим питання щодо кналізації по вул. Бакала, яка насправді не функціонує і за яку з бюджету намагаються вивести кілька мільйонів”, – розповідає Ірина Федорів.

“Третє питання, яке ми піднімали перед прокурором області – це питання безпеки в регіоні. У нас безкарно б’ють активістів і членів ТВК. Ми за рік так і не почули від правоохоронців, хто став замовником найрезонанснішого побиття. Нагадаю, голову ТВК Людмилу Демченко жорстоко побив боксер за 1 000 грн. Після зустрічі з прокурором ми мали зустрічі з профільними заступниками, з якими обговорили також ситуацію в регіоні”, – додає Федорів

Олена Жежера надала Киричуку список нерозслідуваних поліцією справ, які стосуються незаконної діяльності посадових осіб Бучанської та Гостомельської рад. Переважно це питання незаконного виділення та знищення лісу, а також оформлення землі на підставних осіб та причетність до підробки заяв та підписів начальницею архітектурного відділу Бучанської ради Валентиною Ткаченко. Ці питання були перенаправлені для розгляду заступнику прокурора області Ігорю Грабцю.

“Вдалося детально поспілкуватися з Ігорем Грабцем та з’ясувати, на якому етапі перебувають розслідування з вирубки лісу в Гостомелі та в Бучі. Мова йшла, зокрема, про скандальну вирубку лісу в Гостомелі біля ЖК “Чеській  двір” та в Бучі поблизу ЖК “Кампа”. Грабець повідомив, що по “Кампі” прокуратура зараз готує апеляційну скаргу й вони мають досить сильну позицію у цій справі. По Гостомелю прокуратура готує ще одне клопотання з іншими підставами на накладання арешту на земельну ділянку, на якій днями забудовник вирубав майже всі дерева”, – розповідає Жежера.

“З позитивного, що вдалося дізнатися від Грабця – так зване “Бучанське межигір’я”, яке раніше нотаріус з Ямполя незаконно повернув у власність діда Ігоря Калєтніка, знову повернуте у власність держави. Прокуратурою області, за клопотанням Грабця, подано позов до суду щодо бездіяльності Кабінету міністрів в питанні демонтажу паркану 8-ми метрової висоти, який встановив навколо 14 га лісу в Бучі Калєтнік”, – додає Жежера.

Як відомо, 20 липня Генпрокурор Юрій Луценко звільнив прокурора Київської області Дмитра Чібісова без пояснення причин. На його місце Луценко призначив Максима Киричука, який до цього очолював прокуратуру Волинської області.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539