Нові заступники мера Ірпеня – дочка депутатки та голова водоканалу

0

2 серпня на сесії Ірпінської ради міський голова Володимир Карплюк офіційно оголосив про відставку. Про це “Громаді Приірпіння” повідомив депутат від “Свободи” Сергій Глиняний.

Окрім Карплюка звільнилися обидва його заступники – екс-регіонали Дмитро Христюк та Наталя Семко. Про причини відставки заступники не повідомили, а в прощальному слові дякували Карплюку за спільну працю та розповідали як багато для міста вони зробили.

“В залі було багато квітів, всі були щасливі, таке враження, що всі, навіть підтримка Карплюка, були раді, що він іде. Спочатку депутати проголосували за позбавлення мандату начальника КП “Ірпіньводоканал” Олександра Маркушина, а потім проголосували за його призначення на посаду першого заступника голови. Обов’язки в.о. голови до виборів буде виконувати секретарка ради Анастасія Попсуй (яка змінила прізвище на Заблоцька“, – розповідає Глиняний.

Відео ІА Погляд

“Семко на посаді заступниці голови з гуманітарних питань замінила Олена Чернявська – дочка депутатки Ольги Олійнич. Семко вивела Чернявську на сцену й запевнила, що буде завжди поруч і буде допомагати. Було дивно, що ні Христюк, ні Семко не пояснили, чому йдуть з посади. Сказали лише, що вони прийшли командою і йдуть командою далі. А як же інші члени команди, які прийшли разом з Карплюком?”, – риторично запитує Глиняний.

Депутат також зазначив, що хотів взяти слово й розповісти, як Карплюк безповоротно знищив Ірпінь, забудувавши його висотками й перетворивши на спальний район, але після кількох секунд промови прихильники Карплюка почали кричати “ганьба” й не дали Глиняному закінчити.

Пісшля сесії Карплюк офіційно відкрив площу поблизу готулю “Ірпінь” та “стелу творчого духу”, на яку було витрачено 1,5 млн грн. бюджетних коштів.

Місцеві мешканці розповідають, що роботи на площі тривали майже всю ніч, щоб встигнути відкрити площу до дня народження Карплюка.

На відкритті команда мера роздавала присутнім повітряні кульки з написом: “Все буде Ірпінь”. Як відомо, саме з таким лозунгом асоціюється екс-президент Віктор Янукович але у нього замість Ірпеня був Донбас.

“Ірпінь – місто, куди переїхали 10 тисяч мешканців з окупованих районів Луганської і Донецької областей, тож попри інші кольори, новий слоган Карплюка проасоціювався у них з політичним плакатом часів Віктора Януковича. Ми знаємо, чим закінчилася політична кар’єра того, хто обіцяв “Все будет Донбасс” – публічним судовим процесом. Тож вважаю людину, яка продала цей слоган Карплюку, дуже іронійним і далекоглядним технологом”, – коментує слоган Карплюка мешканка Ірпеня Михайлина Скорик.

Як відомо Володимир Карплюк, проти якого прокуратура відкрила кілька кримінальних проваджень і вручила кілька підозр, вже заявив, що буде балотуватися в парламент по 95 округу.

“У парламент такі політики ідуть, щоб отримати недоторканість. Ніхто не хоче бачити їх в партійному списку, бо це репутаційні ризики для будь-якої політичної сили. Тому такі політики обирають йти в нардепи за мажоритарною системою. Вигравати допомагає у таких випадках прямий і непрямий підкуп виборців. Громадський сектор вимагає в народних депутатів відголосувати виборчу реформу. Для того, щоб більше не було мажоритарної системи і політичні партії дбали за репутацію своїх партійців та могли в парламенті злагоджено працювати, ми збираємося 6 вересня під парламентом”, – наголошує журналістка Ірина Федорів, яка мешкає в Коцюбинському.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539