Коцюбинське: експертиза каналізації – Бєлов чекає спасіння від “Русского мира”

0

2 серпня нарешті стартувала експертиза. Саме вона має показати, чи зробили за часів головування екс-регіонала Вадима Садовського каналізацію для приватного сектору.

Як відомо, одразу після виборів в 2015 році фірма “Крайбуд” вимагала в селищної голови Ольги Матюшиної проплати коштів за каналізацію. У селищної голови була принципова позиція – якщо каналізація не працює – за неї не платять.

Каналізація не працювала. Це ми зрозуміли, коли нечистоти почали виливатися просто на дорогу.

Три роки в усіх судових інстанціях ми просили призначити експертизу. Через рішення суду, в якому судді не врахували, що каналізація не працює, у селища тепер заблокований бюджет.

Зрештою селищній голові Матюшиній і прокуратурі Київської області вдалося переконати суд провести експертизу. Це при тому, що колишній заступник селищної голови Петро Пушанко, депутат і колишній очільнк УЖКГ “Біличі” Олексій Зінкевич та депутат приватного сектору Павло Назарук дали нашим опонентам листи, які вони показали в суді, де вони твердили, що каналізація працює.

Ми як депутати прийшли контролювати роботу експертів.

По проекту вже бачимо багато неспівпадінь, що є прушенням. Майже в усіх колодязях відсутнє дно. Дно треба для того, щоб герметизувати колодязь. Якщо це не зробити, то в колодязь попадає дощова вода і за неї платить УЖКГ “Біличі” – відповідно росте борг перед водоканалом і комунальне підприємство банкрутує.

Окрім того, якщо туди потраплять нечистоти, то їх частково поглинатиме ґрунт, а це значить, що вони можуть потрапити і в питну воду, якщо хтось має свердловини.

Короб я побачила лише в одному колодязі. За проектом має бути каналізаційна труба в коробі. Він захищає трубу і від дощової води, аби не псувало труби, а якщо стався порив – то це не дає нечистотам потрапити в ґрунт.

Люки на дорогах, які зараз провалюються, за проектом мають мати більші дорожні платформи.  На цьому заощадили і тепер маємо результати.

Але найголовніше – експертиза встановила, що не вистачає  250 метрів каналізаційної труби.

Під час роботи експертів, намагалися зробити все можливе, щоб не пошкодити асфальтне покриття.

Сутички з екс-депутатом Бєловим

Як тільки розпочалася експертиза екс-депутат Коцюбинської ради екс-регіонал Сергій Бєлов одразу почав когось набирати.

Під час  проведення експертизи у мене вібулася словесна сутичка з екс-депутатом Сергієм Бєловим. Я його перепитувала, чому він як депутат Коцюбинської селищної ради біля округу якого прокладали каналізацію не проконтролював якість роботі і проплати по каналізації.

Питала його як депутата про дерибан Біличанського лісу і про дитсадок, який не без його участі віддали депутату-отцю Миколі Ільницькому.

Бєлов сказав мені, що “вибере око”. Наголосив, що через рік прийдуть “нормальні люди.” На думку екс-регіонала наші журналісти наговорюють на те, що в Росії все погано. Що неперспективні села треба доводити до ручки, як це роблять в Росії і працювати треба тільки з тими громадами, в яких є перспектива.

Він чекає “нормальних людей” і, коли вони прийдуть через рік, нам і владі буде “3,14здєц”. Я перепитувала, як він оцінює той факт, що депутат Ірпінської ради від Нових облич на своєму борді розмістив борд з рекламою Петра ПорошенкаБєлов промовчав.

Попри шалений спротив, який чинили представники попередньої влади і Нові обличчя експертиза розпочата.

Як твердять правоохоронні органи, експерти після сьогоднішньої експертизи будуть виписувати свої висновки впродовж кількох днів.

Авторка: Олександра Куцан, голова комісії з питань ЖКГ Коцюбинської селищної  ради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539